هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی خواهان گفت و گوی طرف های درگیر شد

به گزارش مجله آی سیب، هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی طرف های درگیر در این کشور را برای سرانجام دادن به بحران، به گفت و گو دعوت کرد.

هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی خواهان گفت و گوی طرف های درگیر شد

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی، از طرف های درگیر در این کشور خواست، به عنوان تنها راه سرانجام دادن به درگیری ها، بر سر اختلافات به گفت و گو بپردازند.

وبگاه خبری شبکه الجزیره در چند خبر فوری گزارش کرد که هیئت اعزامی سازمان ملل در مورد از سرگرفته شدن گفت و گو ها در لیبی ابراز امیدواری کرد و از طرف های درگیر خواست، تنش ها، اقدامات تحریک آمیز و گسترش دامنه درگیری ها را متوقف نمایند.

این هیئت همچنین بمباران بندر طرابلس را که به قربانی شدن چندین تن منجر شد، بشدت محکوم کرد.

ارتش ملی لیبی به سرکردگی خلیفه حفتر دیروز (سه شنبه) بندر طرابلس را هدف حمله خمپاره ای قرار داد به دنبال این اقدام، دولت وفاق ملی لیبی نیز شامگاه همان روز، مذاکرات برای سرانجام دادن به جنگ بر سر تصاحب پایتخت لیبی را متوقف کرد (جزئیات بیشتر).

سازمان ملل متحد در ژنو میزبان گفت وگوهای میان نمایندگان دولت وفاق ملی و گروه موسوم به ارتش ملی لیبی است. توافق بر سر این گفت وگوها یک ماه پیش در جریان اجلاسی در برلین میان قدرت های خارجی که حامی طرف های رقیب در لیبی هستند، حاصل شد.

حاضران در اجلاس برلین که 19 ژانویه (29 دی) برگزار گردید، با صدور بیانیه ای خواهان آتش بس، متوقف کردن حملات به تاسیسات نفتی و اجرای تحریم تسلیحاتی لیبی شدند.

لیبی بعد از سرنگونی سرهنگ معمر القذافی، دیکتاتور لیبی در سال 2011، مدتی بدون دولت مرکزی ماند تا اینکه سال 2015 با حمایت سازمان ملل و جامعه بین الملل، دولت وفاق ملی با هدف ایجاد ثبات در این کشور به ریاست السراج بر اساس توافق صُخیرات مغرب تشکیل شد.

هم اکنون شهر طرابلس، محل استقرار این دولت و مجلس وابسته به آن است. به دنبال تشکیل این دولت، نیروهای سیاسی و نظامی حامی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی نیز دست به ایجاد دولت موازی به ریاست عبدالله الثنی و مجلس در طبرق زدند که به مجلس طُبرُق معروف است و طی این سال ها، بین نیروهای مورد حمایت این دو دولت و مجلس، جنگ و درگیری است.

دولت وفاق ملی و دولت طُبرق لیبی طی این مدت بر سر تصاحب قدرت در این کشور در حال نزاع و جنگ هستند و همین امر باعث ایجاد صف بندی های بین المللی و منطقه ای شده است. به رغم اینکه دولت وفاق لیبی به ریاست فایز السراج مورد حمایت اروپا، آمریکا و سازمان ملل است، ولی مصر، عربستان سعودی، امارات و یونان، از دولت موازی مستقر در بنغازی حمایت سیاسی و نظامی می نمایند

ص

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 15 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 808

به "هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی خواهان گفت و گوی طرف های درگیر شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هیئت اعزامی سازمان ملل به لیبی خواهان گفت و گوی طرف های درگیر شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید