خسارت به 12 هزار تُن گندم در خوزستان صحت ندارد

به گزارش مجله آی سیب، به گزارش خبرنگاران، سیاوش حسین پور عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران GTC وظیفه تأمین، توزیع، ذخیره سازی و فروش کالاهای اساسی کشور را عهده دار است و به تبع آن شرکت های غله و بازرگانی در استان ها به نیابت از آن این کار را انجام می دهند.

خسارت به 12 هزار تُن گندم در خوزستان صحت ندارد

وی با اشاره به اینکه کالاهای اساسی شامل گندم، روغن، شکر و برنج می گردد، ادامه داد: برخی از این کالاها مثل شکر، روغن و برنج از کشورهای دیگر خریداری می شوند ولی از سال 94 دیگر واردات گندم نداشتیم و طی سال های اخیر به حالت خودکفا در آمده ایم.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار با اشاره به خرید تضمینی بین 10 تا 11 میلیون تُن گندم در سطح کشور توضیح داد: هر ساله دولت برای خرید تضمینی گندم فراوری شده نرخی را مشخص می نماید؛ همچنین از 95 به بعد نیز خرید دانه های روغنی را به صورت تضمینی در دستور کار قرار داده ایم.

حسین پور با اعلام اینکه خوزستان طی هفت سال اخیر رتبه اول خرید تضمینی گندم و در سنوات مختلف نیز به صورت مستمر رتبه دوم دانه های روغنی را بعد از استان گلستان به خود اختصاص داده یادآور شد: خرید گندم خوزستان در سال 93 به میزان 967 هزار و 322 تُن، در سال 94 به میزان 960 هزار و 84 تُن و در سال 95 یک میلیون و 396 هزار و 514 تُن بوده است.

وی با اشاره به خرید بیش از 6 میلیون تُن گندم طی سال های گذشته از خوزستان و مقام اول این استان در زمینه کمیت و کیفیت اضافه نمود: سال گذشته میزان خرید گندم در استان یک میلیون و 353 هزار و 544 تُن و امسال نیز یک میلیون و 131 هزار و 648 تُن بوده است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار در خصوص خرید کلزا گفت: خرید کلزا در سال 95 به میزان 12 هزار و 812 تُن، سال گذشته 20 هزار و 445 تُن و در امسال 32 هزار و 70 تُن بوده است.

حسین پور با اشاره به اینکه ظرف سه سال آینده استان خوزستان احتیاج به هیچ سیلوی روبازی برای ذخیره گندم نخواهد داشت، مطرح کرد: در فصل خرید باید از مراکز روباز برای خریدهای خود استفاده می کردیم ولی به خاطر اهمیت سلامت مردم و تضمین کیفیت خریدها نسبت به تشکیل یک کارگروه تحت عنوان توسعه سیلوسازی را با مدیریت معاونت اقتصادی استانداری و دبیری این شرکت اقدام کردیم.

ذخیره سازی یک میلیون و 500 هزار تُن در خوزستان

وی با اعلام این خبر که هم اکنون ظرفیت ذخیره سازی گندم در خوزستان یک میلیون و 500 هزار تُن است، مطرح کرد: تا سال 1404 ظرفیت ذخیره سازی گندم را تا دو و نیم میلیون تُن افزایش می دهیم.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار با اشاره به اینکه یک سیلو در شهرستان دشت آزادگان تا سال زراعی بعدی افتتاح می گردد، در خصوص میزان ظرفیت ذخیره هر کدام از سیلوها گفت: 442 هزار تُن بخش ملکی این شرکت، 392 هزار و 500 تن انبارها و سیلوهای کارخانجات آرد و همچنین 671 هزار تُن نیز سیلوهای بخش خصوصی و تعاون روستایی است.

حسین پور در خصوص سرانه آرد اعلام کرد: سرانه هر فردی به غیر از عشایر هفت و نیم کیلوگرم در ماه ولی سرانه افراد عشایری حدود 12 کیلوگرم است.

وی با اشاره به اینکه نظارت برای استفاده از جوش شیرین با بهداشت و نظارت بر کم فروشی و گران فروشی در نانوایی ها نیز برعهده بازرسی سازمان صنعت، معدون و تجارت است، اطلاع داد: دولت سال گذشته گندم را از کشاورز یک هزار و 330 تومان خریداری می نماید ولی آن را کیلویی 665 تومان برای فروش آرد یارانه ای به کارخانجات می فروشد تا آرد سرانه شهروندان تأمین گردد؛ گندمی که برای نان آزادپز به فروش می رسد نیز کیلویی 900 تومان است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار اطلاع داد: در سطح کشور شرکت بازرگانی دولتی با سازمان فنی و حرفه ای کشور قراردادی را منعقد کرد تا نیروهای خبازی آموزش داده شوند؛ تا سال 95 در استان خوزستان 12 هزار نفر ساعت آموزش نانوایان داشتیم.

حسین پور با اشاره به اینکه طی سال های اخیر تنوع نان در خوزستان افزایش داشته مطرح کرد: تنوع نان، سیلوسازی، آموزش نیروهای خبازی و برطرف مسائل مختلف از جمله دستورکارهای مهم این شرکت است.

وی با اشاره به کوشش های بسیار برای بروزرسانی کارخانجات آرد در خوزستان اعلام کرد: طی پنج سال اخیر 182 هزار و 445 تُن گندم از خوزستان به خارج از کشور صادر و سال گذشته برای اولین بار گندم را به کشور ایتالیا برای مصرف پاستا صادر کردیم.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار گفت: گندم را به صورت ریلی و جاده ای به استان ها منتقل می کردیم ولی برای اولین بار 20 هزار تُن گندم را از راه دریا از بندرامام به بندر چابهار انتقال کردیم.

حسین پور با اشاره به اینکه هر ساله از اواخر فروردین خرید تضمینی گندم آغاز و تا سه ماه ادامه دارد، در خصوص اعلام خبر آسیب به 12 هزار تُن گندم در خوزستان شرح داد: تمام گندم باقی مانده در بخشی از ذخایر 12 هزار و 300 تُن است که از این میزان تنها دو هزار تُن افت رطوبتی داشته و بر اساس قانون در محاسبات از آن 12 هزار تُن کسر می گردد.

وی در خاتمه تأکید کرد: همچنین سه هزار و 800 تُن نیز جداسازی و از استان خارج شده است؛ در این میان تنها 6 هزار و 500 باقی می ماند که قابل جداسازی است و قطعا آمار آسیب به گندم بسیار کمتر از رقم اعلام شده خواهد بود و تا 20 روز آینده از سوی کارگروه استانداری اطلاع رسانی می گردد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 23 اردیبهشت 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 123

به "خسارت به 12 هزار تُن گندم در خوزستان صحت ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خسارت به 12 هزار تُن گندم در خوزستان صحت ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید