تاکتیک هایی برای مشق نویس شدن بچه ها
به گزارش مجله آی سیب، مشق ننوشتن بچه ها یکی از مسائل رایج والدین است که باید با روش مناسب و برخورد صحیح، اشتیاق کودک را به انجام تکالیف مدرسه افزایش دهند.
از پروفایل ما وبلاگ حامد دیدن نمایید.
بهترین روش برای مشق نوشتن بچه ها
به گزارش خبرنگاران به نقل از فان ، اگر فرزند کوچک دارید ، حتما بارها و بارها با مسائل مشق نوشتن او روبرو شده اید . بسیاری از بچه های که تازه به مدرسه رفته اند، به شدت در این مورد مقاومت می نمایند . آن ها دوست دارند که تمام بازیگوشی های خود را قبل از مشق نوشتن انجام دهند و در نتیجه همواره آن را به آخر وقت موکول می نمایند.
گاهی اوقات نیز مجبور می شوید که به زور و اجبار متوسل شوید تا آن ها را مجبور به دو کلمه مشق نوشتن کنید . حال در این قسمت قصد داریم که راه حلهایی را به شما معرفی کنیم تا کودک شما بهتر از قبل مشق بنویسد . فرقی ندارد که کودکتان به مهد کودک می رود یا در حال سپری کردن دوران مدرسه است . در هر صورت این روش ها برای او کارآمد خواهد بود.
1. انجام دادن کارها در سریع ترین زمان ممکن برای همه سودمند است.
روزهایی را تصور کنید که در عصر آن هیچ کاری برای انجام دادن ندارید . می بینید که در این روزها چه حس خوبی دارید . حال آن را به فرزند خود یاداوری کنید . در چنین زمان هایی بهتر است که به فرزند خود یک بازه و چارچوب زمانی مناسب بدهید.
مثلا به او بگویید که می تواند از ساعت سه تا پنج به تفریح بپردازد و هیچ مسئولیتی در این زمان ندارد . این کار باعث می گردد که او کارهایش را زودتر انجام دهد تا در این تایم ، زمان کافی برای بازی یا استراحت را داشته باشد . به او بگویید که در این قانون ساعت پنج زمانی است که باید کار را آغاز کند . حتی اگر شما منزل نباشید هم او باید به این قانون پایبند باشد.
2. یک لیست تماس تهیه کنید و به فراموش کردن کودکتان یاری کنید.
از فرزند خود بخواهید که شماره تماس سه الی چهار نفر از همکلاسی هایش را داشته باشد تا در صورت فراموش کردن تکالیف از او بپرسد تا بهانه ای برای انجام ندادن مشق هایش نداشته باشد.
3. اعتماد بنفس او را بسازید ، که برای بچه ها استرسی بهترین راه است.
زمانی که بچه ها کاری را به درستی انجام نمی دهند ، احساس می نمایند که به اندازه کافی باهوش نیستند و در نتیجه افکار منفی در فکر او نقش می بندد و این می تواند ریشه بسیاری از مسائل در زندگی آینده او باشد.
پس برای جلوگیری از این اتفاق به او اعتماد بنفس دهید و بیشتر در خصوص توانایی ها و کوشش و موفقیت هایش صحبت کنید و به او یاد بدهید که هر کسی ممکن است مرتکب اشتباه گردد.
4. کار را برای او نصف کنید
گاهی اوقات با آنالیز رفتار و ویژگی های کودک متوجه می شوید که مشکل او در انجام دادن تکالیف این است که بخشی از درس را نمی فهمد یا این که قسمتی از مشق ها یا تکالیف برای او گنگ است و هنوز برای آن آمادگی ندارد.
گاهی اوقات نیز مشکل این است که کودک از کلاس های طولانی مدرسه ، ژیمناستیک و یا کلاس های هنری خسته شده است ، در این مواقع بهتر است که مشکل او را شناسایی کنید.
اگر در فهم مفاهیم درسی مشکل دارد با معلم او صحبت کنید یا این که بخشی از تکالیفش را برای او شرح دهید و کار را برای او نصف کنید و همچنین می توانید تعداد کلاس های او را در طول روز کمتر کنید تا کمتر با خستگی جسمی و ذهنی روبرو گردد.
5. محیط را برای او دلپذیر و لذتبخش کنید
برخی از تغییرات ساده در اتاق او می تواند انگیزه اش را تا چندین برابر افزایش دهد و همچنین حضور خود را از او دریغ نکنید . برای بچه ها بین 7 تا 11 سال باید سعی کنید که کار خود را کمتر کنید و مدت زمان بیشتری را در کنار او سپری کنید.
6. فیدبک یا بازخوردهای مثبت خود را به او نشان دهید
سعی کنید که اشتباهات کودک خود را تصحیح کنید . به او تاکید کنید که می تواند بهترین از این ها باشد اما مهم ترین کاری که باید انجام دهید، این است که بازخوردهای مثبت به او بدهید. مثلا زمانی که حتی در یک درس راحت نمره خوبی کسب می نماید ، او را تشویق کنید و از او تعریف و تقدیر کنید.
7. زمان هایی که گله و شکایت می نماید، اتاق را ترک کنید
گاهی اوقات کودکتان در حین انجام تکالیف از شما گله و شکایت می نماید ، در این مواقع بهتر است که آرامش خود را حفظ کنید و خودتان به این تنش ها دامن نزنید . به جای آن کمی کودک را آرام کنید و اتاق را ترک کنید تا بتواند با خودش کنار بیاید و هرگز کلافگی های او را مورد عتاب و سرزنش قرار ندهید.
8. برای او ساعت تنظیم کنید تا کارهایش را به تعویق نیاندازد
می توانید ساعت را برای او تنظیم کنید . مثلا هر زمانی که می خواهد استراحت کند ، به او یک ربع استراحت بدهید و به او یاد دهید که چگونه ساعت را تنظیم کند تا سر یک ربع زنگ بزند و شما مجبور به گوشزد کردن به او نباشید.
9. برنامه ریزی کنید و برنامه ریزی کردن را به او یاد دهید
برای فرزند خود یک بازه زمانی مشخص کنید . زمان هایی که فرزند در کلاس های پایین تر می باشد ، سعی کنید که خودتان برای او برنامه ریزی کنید و سپس یک تقویم ماهانه و هفتگی برای او تهیه کنید.
این کار باعث می گردد که ذهن او کم کم با برنامه ریزی آشنا گردد و بتواند این برنامه ریزی را در سنین بالاتر انجام دهد . خودتان نیز از همان سن آغاز به آموزش دادن تقسیم وقت و زمان به او کنید.
10 . به او فرصت بدهید
برخی روزها هستند که کودک شما کامل از برنامه عقب می ماند . در این زمان ها نباید او را برای آغاز کردن برنامه اش هل کنید و یا به او اضطراب دهید . سعی کنید که آرامش را به او برگردانید تا راحت تر برنامه ریزی کند.
برای عقب نیفتادن از برنامه نیز می توانید به او راه حل دهید.
11. معلم او را بشناسید و با متود او آشنا باشید
در کنار تمام راه حلهایی که در بالا گفتیم، باید با معلم او نیز در خصوص تکالیف ، نحوه درس دادن و مسائل فرزند خود صحبت کنید تا با او هماهنگ باشید و فرزند خود را سردرگم نکنید . حتما در تمام جلسات اولیا و مربیان شرکت کنید و نسبت به این قضیه بی تفاوت نباشید.
12. برای بازی کردن او نیز زمان مناسب اختصاص دهید
بیش از حد برنامه ریزی خود را خشک و جدی نکنید . اوقاتی را هم برای بازی و تفریح او در نظر داشته باشید.
13. سعی کنید که میزان حواس پرتی او را به حداقل برسانید
این موضوع به این معناست که زمانی که کودکتان در حال درس خواندن است ، صدای تلویزیون، موسیقی و یا تلفن را زیاد نکنید تا حواس او پرت نگردد.
14. سعی کنید که یک منبع انگیزه برای او باشید
با خوش رویی ، تشویق کردن ، جایزه خریدن و مهربانی یک منبع انگیزشی برای کودک خود باشید.
15. خودتان نیز برای او الگو باشید
زمانی که خودتان به حرف ها و راه حلهایی که به او می دهید ، عمل نکنید ، نباید از کودکتان توقع داشته باشید . پس خودتان نیز در زندگی کارهایتان را با برنامه ریزی پیش ببرید.
اگر دیدید که با رعایت تمام راه حلهای بالا باز هم مشکل سر جایش باقی بود و کودک شما هنوز از انجام دادن مشق ها و تکالیفش سر باز می زد ، حتما به یک مشاور کودک و یا نوجوان مراجعه کنید و این موضوع را نادیده نگیرید تا در آینده به او آسیب نزند.
16. اجازه دهید فرزندتان برنامه ریزی کند
بگذارید فرزندتان، خودش برنامه درسی را برای خود بنویسد . این کار به تقویت شخصیت فرزندتان یاری می نماید پس از او بپرسید می خواهد چه زمانی، کجا و چگونه به انجام تکالیف درسی خود بپردازد و آیا ایده هایی برای مدیریت فرایند انجام تکالیف خود د ارد یا خیر.
اگر او ایده مشخصی نداشت، پیشنهادهایی بدهید و او را به جهت درست راهنمایی کنیدو با پرسیدن سوالاتی مانند اول عصرانه بخوری؟ یا می خواهی قبل از مشق نوشتن در حیاط پشتی بازی کنی؟ سبب شوید که او برنامه ای برای خود بنویسد و آن را در محلی مناسب نصب کند. بگذارید فرزندتان در هر کجا که راحت تر است به انجام تکالیف خود بپردازد.
17. به او بگویید تا تکالیفت را انجام ندهی نمی توانی تلویزیون ببینی
پس از پشت سر گذاشتن تعطیلات تابستانی و عادت مداوم با تلویزیون بودن در این مدت طولانی، بچه ها به دیدن تلویزیون عادت می نمایند بنابراین از علاقه آنها به تماشای تلویزیون استفاده نمایید و به او بگویید اگر تکالیف خود را انجام ندهند، نمی توانند پای تلویزیون بنشیند و برنامه های دلخواهش را دنبال کند.
18. نقش ناظر را داشته باشید
هیچگاه خودتان تکالیف کودک را انجام ندهید و فقط نقش ناظر را داشته باشید زیرا تکالیف درسی برای معلمان نقش ابزاری را دارد که از طریق آن می توانند میزان گیرایی دانش آموزان را آنالیز نمایندو با دادن تکلیف به بچه ها پی به اشتباهات آنها ببرند.
19. به فرزندتان اجازه دهید فقط سه سوال درباره تکالیف درسی خود بپرسد
به فرزندتان اجازه دهید فقط سه سوال درباره تکالیف درسی خود بپرسد و باقی سوالات را خود انجام دهد یا دور مواردی که بلد نیست خط بکشد و آن ها را از معلم خود بپرسد.
20. صبر داشته باشید
صبر و تامل داشته باشید تا فرزندتان خودش به تنهایی بتواند تکالیفش را انجام دهد . اگر فرزندتان به شما گفت که به یاری نیاز دارد به او بگویید اگر با دقت و تمرکز کارت را انجام بدهی، مسئله ای پیش نخواهد آمد.هر چقدر بیشتر صبر کنید، فرزندتان مجبورمی گردد سوالات را بار دیگر بخواند و درباره آنها فکر کند . اینگونه فرزند مستقل تری خواهید داشت.
21. به او بگویید زمانش را مدیریت کند
به فرزندتان بیاموزید که باید زمان خود را مدیریت کند و تا ابد برای انجام تکالیف خود وقت ندارد . او باید یاد بگیرد در زمان مناسب تکالیف خود را انجام دهد و از هرگونه بطالت و بازیگوشی بپرهیزد.
22.از معلم فرزندتان انتقاد نکنید
هرگز در مقابل کودک از معلمان و سیستم آموزشی مدرسه، انتقاد نکنید و سیستم آموزشی مدرسه و محل تحصیل وی را سبک و کم اهمیت نشمارید.مثلا اگر کودک شما از نوع تکالیف و نحوه انجام آن ها شکایت دارد به او نگویید با معلمت تماس می گیرم ، این تکلیف مسخره است.
23.بگذارید فرزندتان عاقبت کار خود را ببیند
اگر فرزندتان نمی خواهد تکالیف خود را انجام دهد ، آنها را انجام دهید و بگذارید برای یک بار هم که شده آن را ناقص تحویل دهد و عاقبت این کار را خود تجربه کند و عواقبش را بپذیرد. معلم با روش خود او را تنبیه می نماید و او می آموزد که باید تکالیف خود را انجام دهد.
برای بالا بردن انگیزه فرزندتان در انجام هر چه بهتر تکالیف ، پنج نکته زیر را رعایت کنید :
- به فرزندتان نگویید که نمی فهمم معلمت چگونه به شما ریاضی یاد می دهد بلکه بگویید بهتر است کتابت را ببینی و نکته اش را یاد بگیری تا بتوانی خودت مسائل را حل کنی.
- به جای اینکه بگویید انشایت کم است و آن را بیشتر کن به او بگویید:این انشای بسیار جالب است . من می خواهم بیشتر درباره انشایت به من شرح دهی.
- به جای گفتن جواب سوالات به فرزندتان به او بگویید :تو این مسئله را حل کن و اگر نتوانستی من به تو یاری می کنم.
- به جای اینکه به فرزندتان بگویید با ننوشتن مشق هایت نمره بد می گیریبگوییدتو کل کوششت را کن معلم تو مطمئنا کوششت را نادیده نمی گیرد.
- به جای اینکه بگویید این سوال بی معنی می باشد بگویید:من هم از جواب این مساله سر در نمی آورم و بهتر است یک یادداشت برای معلمت بنویسم.
چگونه با معلم فرزندم حرف بزنم؟
از معلم فرزندتان بپرسید که :
- چگونه می توانم در انجام تکالیف فرزندم به او یاری کنم؟
- آیا باید از تکالیف فرزندم غلط بگیرم؟
- آیا باید درست و غلط بودن تکالیف را آنالیز کنم یا تنها همین که بدانم فرزندم تکالیف خود را انجام داده است کفایت می نماید؟
معلم فرزندتان جواب این سوالات را می دهد و شما می دانید که تا چه اندازه ای می توانید به فرزند خود یاری کنید . اگر فرزند شما در انجام تکالیف مشخص شده با مسائل جدی روبرو است یک دیدار حضوری با معلم فرزندتان ترتیب دهید.
منبع: جام جم آنلاین