کتاب بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار منتشر کرد
به گزارش مجله آی سیب، به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مؤسسه مطالعات پیشرفته آسیای دانشگاه توکیو، سی و دومین دفتر سلسله انتشارات مرکز پژوهش و اطلاع رسانی در مطالعات آسیایی را با عنوان بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار که حاصل تحقیق و بازنوشته هاشم رجب زاده ژاپن شناس است، با همکاری کیمجی ئه اورا و مقدمه کازوئو موری موتو برای سال 2021 منتشر کرد.
این مجموعه 188 صفحه ای، بخشی از گنجینه اسناد فارسی شماره 8 این مرکز می باشد و در دو بخش دکان و حجره و حرفه و کسب و بعلاوه تملک و اجاره کاروانسرا و در 8 فصل ارائه شده است.
در این کتاب، بخش هایی همانند صلح و فروش قطعی، فروش شرطی یا خیاری، اجاره دکان، اجاره سکو در بازار، تقسیم و افراز، مطالب متنوع مرتبط با حرفه ها و دکانداری، خرید و فروش و اجاره کاروانسرا در این دوره مورد آنالیز قرار گرفته است.
هاشم رجب زاده استاد دانشگاه، ژاپن شناس و دارنده نشان امپراطور ژاپن، در کتاب بازار و دکان و کاروانسرا در اسناد دوره قاجار با ارائه تصاویر و متون تایپ شده هشتاد و دو سند تاریخی، اطلاعات ارزنده ای را از جنبه های مختلف مالی و اجتماعی ایران در دوره قاجار ارائه می نماید.
رایزن فرهنگی ایران در ژاپن در همین خصوص گفت: تا به امروز مجموعه های ارزشمندی از اسناد تاریخی و اجتماعی ایران در دوره های مختلف از سوی این مرکز و دیگر دانشگاه ها و موسسات علمی و دانشگاهی منتشر شده است و نقش هاشم رجبزاده در این زمینه بسیار برجسته بوده که با آثار خود، تاریخ ایران را به جامعه ژاپن و محققان و اندیشمندان این کشور معرفی نموده است.
دیوسالار اضافه کرد: یکی از مهمترین اقدامات و دستاوردهای پژوهشی هاشم رجبزاده در مورد معرفی تاریخ دو کشور به یکدیگر، ترجمه بخش عمده ای از سفرنامههایی است که ژاپنیها طی سفر به ایران یا خاورمیانه بر جای گذاشته اند و این مجموعه ها توانسته منابع غنی و ارزشمندی از شناخت ژاپنی ها نسبت به ایران دوره مشروطه به این سو در اختیار قرار دهد.
وی یادآور شد: رجب زاده در سال 2009، به علت خدمات علمی فراوان، نشان امپراتوری ژاپن را به عنوان دومین ایرانی دریافت نموده است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران