برترین زمان برای تماشای شهاب باران پِرساوشی در ایران

به گزارش مجله آی سیب، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، زمان اوج بارش شهابی پِرساوشی سال جاری را دوشنبه 22 مرداد ماه جاری دانست و گفت: بامداد روزهای یکشنبه تا سه شنبه 21 تا 23 مرداد شرایط مناسبی برای رصد این بارش وجود دارد، ولی ماه در شرایط تربیع اول که قبل از نیمه شب غروب می نماید، شرایطی ایجاد خواهد نمود که حدود 50 درصد شهاب ها در زمان اوج بارش پِرساوشی سال جاری دیده نشوند.

برترین زمان برای تماشای شهاب باران پِرساوشی در ایران

به گزارش خبرنگاران ، مهندس مسعود عتیقی در گفت وگو ایسنا، گفت: بارش های شهابی از جمله پدیده های پر مخاطبی هستند که در طول سال رخ می دهند. این بارش ها که ذرات به جای مانده از دنباله دارها هستند، با نام صورت فلکی که کانون بارش در آن واقع شده است، شناخته می شوند. بارش شهابی پِرساوشی که بعضی به غلط با حذف حرف پ که در زبان فارسی وجود دارد، از آن به نام بَرساوشی یاد می نمایند؛ یکی از بارش های مشهور سالانه است که خوشبختانه در فصل تابستان و دمای به نسبت مناسب هوا برای گذراندن یک شب رصدی کامل در طول شب های آن رخ می دهد.

عتیقی خاطر نشان کرد: جالب تر آن است که شهاب های رنگارنگ این بارش و به ویژه آذرگوی های آن از ویژگی های تقریبا خاص بارش شهابی پرساوشی است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، عامل بارش پرساوشی را دنباله دار 109P/ Swift-Tuttle مطرح کرد و یادآور شد: این دنباله دار هر 133 سال یک بار به گرد خورشید می شود و ذرات به جای مانده از این دنباله دار با سرعت سرسام آور 210 هزار کیلومتر در ساعت به جو زمین برخورد می نمایند !

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه کانون این بارش در نزدیکی خوشه باز صورت فلکی بُرنده سر دیو یا پِرساوش واقع شده است، این بارش را به نام بارش شهابی پِرساوشی می شناسیم.

به گفته این محقق حوزه نجوم، دنباله دار 109P چهارشنبه 25 تیر سال 1241 خورشیدی به وسیله Lewis Swift از نیویورک با یک تلسکوپ شکستی 11 سانتی متری شناسایی شد، اما وی رصد این دنباله دار را بلافاصله گزارش نکرد؛ چرا که معتقد بود دنباله دار اشمیت را مشاهده نموده است که به تازگی کشف شده بود. 3 روز بعد از مشاهده لوئیس سوئیفت، Horace Tuttle دنباله دار مورد اشاره را در رصدخانه هاروارد دید و نام این دنباله دار از نام این دو اخترشناس گرفته شده است. این دنباله دار صد و نهمین دنباله داری است که دوره مداری آن محاسبه شده است. آخرین بار دنباله دار سوئیفت- تاتل شنبه 21 آذر 1371 به ملاقات خورشید آمد و بازگشت مجدد آن در کمترین فاصله با مهر تابان، آدینه 21 تیر سال 1505 خورشیدی خواهد بود.

اوج بارش پرساوشی

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به زمان اوج بارش شهابی پرساوشی 1403، شرح داد: اوج بارش شهابی پرساوشی امسال در ساعت 17 و 30 دقیقه عصر دوشنبه 22 مرداد خواهد بود و بامداد روزهای یکشنبه تا سه شنبه 21 تا 23 مرداد شرایط مناسبی برای رصد این بارش وجود دارد، اما ماه تربیع اول که ساعتی قبل از نیمه شب 22 مرداد غروب می نماید، شرایطی را ایجاد خواهد نمود که چه بسا حدود 50 درصد شهاب ها در زمان اوج بارش پرساوشی امسال دیده نشود.

وی تاکید نمود: برترین زمان برای تماشای شهاب های این بارش از نیمه شب تا قبل از روشنی آسمان بامدادی است تا در یک آسمان تاریک و بدون نور مزاحم ماه، شهاب های این بارش را رصد کنیم. اندازه بارش ساعتی سرسویی (ZHR) این بارش تا 90 شهاب در ساعت پیش بینی شده است و عبور شهاب های کم نور در آسمان را به دور از نور ماه می توان همراه با آذرگوی های رنگی زیبای پرساوشی با درخشش زیاد مشاهده کرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به بازه زمانی مشاهده شهاب های پرساوشی، خاطر نشان کرد: بازه مشاهده این بارش معمولا از 27 تیر تا 3 شهریور هر سال است که تقریبا بازه زمانی بلندمدتی برای وقوع یک بارش به شمار می آید.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 13 مرداد 1403 بروزرسانی: 13 مرداد 1403 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 2333

به "برترین زمان برای تماشای شهاب باران پِرساوشی در ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین زمان برای تماشای شهاب باران پِرساوشی در ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید