دیدنی های موزه موری ، اولین موزه هنر دیجیتال دنیا
به گزارش مجله آی سیب، موزه موری که نام کامل انگلیسی آن The Mori Building Digital Art Museum: Borderless teamLab است، کمی عجیب به نظر می رسد زیرا اولین موزه ای است که به طور ویژه به هنر دیجیتال در دنیا اختصاص داده شده است. به علت تمرکز منحصر به فرد دیدنی های موزه موری بر تکنولوژی و هنر دیجیتال هیج جای دیگری غیر از توکیو Tokyo در ژاپن را نمی توان برای مکان تاسیس آن متصور شد. کشور ژاپن در طول دهه های اخیر و قطعا سال های اخیر سرزمین سرزمین نوآوری ها و پیشرفت های تکنولوژی بوده است. تاریخچه موزه موری نیز آخرین نوآوری آن ها به شمار می رود، موزه ای که با به کارگیری فناوری های مدرن که به وسیله گروهی از طراحان، مهندسان و دانشمندان کامپیوتر انجام می گردد، واقعیت و خیال را در هم می آمیزد و تجربه ای استثنایی و خاطراتی بسیار جالب برای بازدید کنندگان خود باقی می گذارد. اگر به تکنولوژی علاقمند هستید و کنجکاو هستید در خصوص این موزه منحصر به فرد در دنیای دیجیتال بیشتر اطلاعات کسب کنید، مطلب دسترسی به موزه موری خبرنگاران را حتما بخوانید.
موقعیت موزه موری در تکنولوژیک ترین نقطه دنیا
این موزه واقعا موقعیت منحصر به فردی دارد و در اودایبا Odaiba واقع شده است. اودایبا Odaiba یک جزیره مصنوعی و ساخته شده به دست انسان ها است که به وسیله یک پل رنگین کمان Rainbow Bridge بسیار زیبا به طول تقریبا 800 متر به شهر توکیو متصل می گردد.
طراحی داخلی موزه موری و بخش های جالب آن
مساحت تماشای های موزه موری 107 هزار متر مربع است و طرح مارپیچی آن به پنج بخش بسیار بزرگ تقسیم می گردد. این پنج بخش در تاریخچه موزه موری عبارتند از دنیا بی مرز، جنگل ورزشکاران، پارک آینده، بیشه چراغ ها و چایخانه. در هر کدام از این بخش ها پنجاه اثر هنری به نمایش گذاشته شده اند. بعضی از این آثار مقدار معمولی دارند، بعضی از آن ها بزرگ هستند و در خصوص سایر این آثار نمی توان به آسانی تشخیص داد که مقدار یا طول اجرای آن ها چقدر است. این آثار حالتی سه بعدی دارند که بازدید کنندگان در میان آن ها می گردند و امکان دارد چیزهای جدیدی در زمان دسترسی به موزه موری کشف کنند.
ویژگی خاص موزه موری نسبت به موزه های عادی
اگر در یک موزه هنری عادی و نرمال، برای هر تابلو نقاشی یک مکان ثابت و از پیش مشخص شده وجود دارد، در این موزه اوضاع کاملا فرق دارد. در موزه موری Mori Museum، پروژکتورهایی وجود دارند که می توانند قاب های هنری را در هر نقطه ای از موزه، روی دیوارها، کف و حتی سقف سفید رنگ موزه قرار دهند و بازدید کنندگان را به تماشا یکی از تابلوهای مشهور موجود در تاریخچه موزه موری دعوت کنند. این قاب ها از نظر مکانی محدود نیستند و می توانند در همه جا گسترده شوند.
تنوع آثار در موزه موری
آثار هنری این موزه متنوع هستند و از پرتو افکنی نور تا تصاویر، لیزر و البته صدا در فضا را در بر می گیرند اما فضایی در بین تماشای های موزه موری وجود دارد که بازدید کنندگان می توانند در آن به گشت و گذار مشغول و با نورهای رنگی احاطه شوند و بدین صورت خودشان هم به بخشی از آثار هنری تبدیل گردند. بعضی از موزه هنر دیجیتال موری Mori Building Digital Art Museum: teamLab Borderless به عنوان یک زمین بازی برای بزرگسالان تعبیر می کنند. این تعبیر نه تنها درست است بلکه کاملا دقیق است و حال و حوای این موزه را به درستی توصیف می نماید. در واقع این گونه نمایشگاه تمرینی برای از بین بردن قاب های همیشگی نمایش آثار هنری و خلاص شدن از فیزیک و مکان و فراتر رفتن از مرزها است و بازتماشامایندگان موزه می توانند در بطن آثار هنری حضور پیدا کنند. به این ترکیب فضایی منحصر به فرد را خلق می نماید که کاملا بی نظیر هستند و در هیچ زمان و موقعیتی شبیه به هم نمی باشند. این فضاها در تاریخچه موزه موری در کنار هم و در طول راهروها و سالن ها شکل می گیرند، با بازدید کنندگان ترکیب می شوند و به حرکت آن ها واکنش نشان می دهند.
طریقه خلق فضاهای جادویی در موزه هنر دیجیتال
از نظر تکنولوژیک این موزه از 470 پروژکتور اپسون و 520 کامپیوتر استفاده می نماید تا هر اثر هنری که در دنیای دیجیتال خلق شده را به نمایش بگذارد. موزه هنر دیجیتال موری Mori Building Digital Art Museum محصولی از کوشش های یک شرکت ساخت و ساز به نام موری بیلدینگ Mori Building و یک گروه جامع هنری به نام تیم لب teamLab است گروهی از هنردوستانی که علاقمندی شدیدی به دوران دیجیتال دارند و از خودشان با عنوان اولترا تکنولوژیستا ultratecnologistas نام می برند. مدیریت و موسس این گروه توشی یوکی اینوکو Toshiyuki Inoko نام دارد.
ایده اولیه موزه هنر دیجیتال و تشکیل تیم ویژه
در دهه 1990 اینوکو Inoko متوجه شد که می تواند مطالعات مهندسی خود را با هنر ترکیب کند و در نتیجه گروه تیم لب teamLab را که یک گروه 300 نفره از اعضا را که هم هنرمند و هم تکنسین هستند، تشکیل داد. این افراد کسانی هستند که اجرای آثار دیجیتال موزه را بر عهده دارند. آن ها فضایی سورئال ایجاد می کنند که لحظات بسیار زیبا و آرامش بخش طبیعت را به نمایش می گذارند. باغ های درست شده از نور و اتاق های تاریک با لامپ هایی که در یک زنجیره روشن شده اند، از دیگر آثار این گروه در زمان دسترسی به موزه موری هستند آثاری ایده آل، زیبا، سریع و روشن.
منبع: همگردی