7 میوه خوشمزه و پرخاصیت که برای کنترل فشار خون معجزه می نمایند
به گزارش مجله آی سیب، اصلاح سبک زندگی از جمله پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، خواب کافی و مدیریت استرس برای کنترل فشار خون بالا لازم است. علاوه بر این، ممکن است لازم باشد تحت نظر پزشک از داروهای خاصی بهره ببرید. هنگامی که از تاثیر تغذیه روی فشار خون بالا صحبت به میان می آید، میوه ها به علت داشتن فیبر، آنتی اکسیدان و سایر مواد مغذی نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری و درمان آن دارند. همه میوه ها برای سلامتی مفیدند، اما بیماران مبتلا به پرفشاری خون از مصرف برخی از آن ها سود بیشتری می برند. برای اینکه با میوه های پایین آورنده فشار خون آشنا شوید، این مقاله از خبرنگاران مگ را تا پایان دنبال کنید.
برترین میوه های پایین آورنده فشار خون
از میوه های مفید برای فشار خون بالا می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1. مرکبات
اگر در پی راهی برای تنظیم فشار خون با میوه می گشت، توصیه می کنیم مرکبات (پرتقال، گریپ فروت و لیموترش) را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مرکبات سرشار از آنتی اکسیدان از جمله ویتامین C و فلاونوئید هستند که هر 2 به سلامت قلب و عروق خونی یاری می نمایند. بعلاوه مقدار زیادی فیبر و پتاسیم دارند که این ویژگی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا عالی است.
در یک مطالعه مشاهده شد که مصرف 2 لیوان آب پرتقال می تواند فشار خون را به طور قابل توجهی در افراد مبتلا به پرفشاری خون خفیف کاهش دهد. برخی از محققان معتقدند که این اثر در درجه اول به فلاونوئید هسپریدین (Hesperidin) و پتانسیل آن در بهبود عملکرد دیواره داخلی عروق و کاهش التهاب مربوط می گردد.
2. موز
موز سرشار از پتاسیم، منیزیم، فیبر و آنتی اکسیدان است. انجمن قلب آمریکا (AHA) مردم را به کاهش مصرف سدیم (نمک) و افزایش مصرف غذاهای حاوی پتاسیم تشویق می نماید. پتاسیم یک ماده مغذی مهم به شمار می رود که با افزایش دفع سدیم از بدن به کنترل فشار خون یاری می نماید. بعلاوه می تواند فشار وارد شده روی سیستم قلبی-عروقی را کاهش دهد.
3. انواع توت
توت ها، به خصوص بلوبری، سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی و پلی فنول هستند که همگی به کاهش فشار خون و بهبود سلامت عروق خونی یاری می نمایند. بلوبری به علت داشتن آنتوسیانین نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد. در یک مطالعه، در کسانی که هر روز از یک نوشیدنی حاوی پودر بلوبری استفاده کردند، فشار خون کاهش یافت. علاوه بر این، مصرف این نوشیدنی با بهبود عملکرد عروق خونی و تقویت عملکرد شناختی همراه بود.
4. انار
تحقیقات نشان می دهد که مواد مغذی موجود در انار به کاهش فشار خون و کلسترول خون، بهبود گردش خون، جلوگیری از سفت شدن عروق خونی و ارتقای سلامت قلب یاری می نمایند. محققان با انجام یک مطالعه دریافتند که مصرف بیش از یک لیوان آب انار روی فشار خون تاثیر مثبت دارد. اما برای بهره مندی از این خاصیت حتما باید از آبمیوه 100 درصد طبیعی که به آن شکر اضافه نشده باشد، بهره ببرید.
5. آلو خشک
از آلو خشک هم می توان به عنوان یکی از میوه های پایین آورنده فشار خون نام برد. این میوه مقدار زیادی پتاسیم دارد، اما سدیم زیادی وارد بدن نمی نماید. به همین علت، می تواند به حفظ سلامت قلب، کاهش فشار خون و جلوگیری از سفت شدن عروق خونی یاری کند.
6. سیب
سیب عوامل خطر بیماری قلبی از جمله کلسترول بالا و التهاب را بهبود می بخشد. تحقیقات بعلاوه نشان داده اند که مصرف یک عدد سیب در روز خطر ابتلا به فشار خون بالا را حدود 9 درصد کاهش می دهد. شواهد بیانگر آن است که فلاونوئیدهای سیب با افزایش فراوری اکسید نیتریک می توانند عملکرد دیواره داخلی عروق را بهبود بخشند و به کنترل فشار خون یاری نمایند.
7. کیوی
در یک مطالعه روی افراد با فشار خون نسبتا بالا تعیین شد که کیوی را هم می توان در لیست میوه های پایین آورنده فشار خون قرار داد. در این تحقیق، فشار خون شرکت نمایندگانی که به مدت هشت هفته هر روز سه عدد کیوی مصرف کردند، نسبت به افرادی که در طول روز یک عدد سیب خوردند، به طرز چشمگیری کاهش یافت. به نظر می رسد که پتاسیم، ویتامین C و آنتی اکسیدان های کیوی در کنترل فشار خون نقش دارند.
در طول روز باید چقدر میوه بخوریم؟
میوه ها و سبزیجات فواید زیادی برای سلامتی دارند. به گفته انجمن قلب آمریکا، افراد بزرگسال باید در طول روز چهار تا پنج سروینگ میوه مصرف نمایند. یک سروینگ میوه برابر است با:
- یک میوه کامل با مقدار میانه مانند هلو، سیب یا پرتقال
- نصف لیوان میوه تازه، منجمد یا کنسرو که خرد شده باشد
- یک چهارم لیوان میوه خشک
- یک چهارم لیوان آبمیوه
یک سروینگ آبمیوه 100 درصد طبیعی می تواند جایگزین یک سروینگ میوه تازه گردد، اما خوردن میوه تازه بهتر از نوشیدن آب آن است. چرا که با خوردن میوه مقدار زیادی فیبر در اختیار بدن قرار می گیرد. از سوی دیگر، همواره احتمال زیاده روی در مصرف آبمیوه وجود دارد. چون آبمیوه در مقایسه با میوه از قدرت سیرنمایندگی کمتری برخوردار است.
افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از خوردن چه غذاهایی خودداری نمایند؟
اکنون که با برترین میوه برای کاهش فشار خون آشنا شدید، بهتر است غذاهای غیرمجاز در رژیم غذایی مخصوص پرفشاری خون را هم بشناسید. بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها روی فشار خون تاثیر منفی دارند و باعث افزایش آن می شوند. توصیه می گردد از مصرف این غذاها بپرهیزید یا در حد اعتدال از آن ها بهره ببرید. غذاها و نوشیدنی های مضر برای فشار خون بالا عبارت اند از:
- غذاهای مملو از سدیم مثل غذاهای کنسروی، آجیل شور و فست فود
- غذاهای حاوی چربی اشباع شده مانند کره، چیپس، غذاهای سرخ شده و مارگارین
- غذاها و نوشیدنی های شیرین از جمله نوشابه، آبمیوه صنعتی، کیک، شیرینی و آبنبات
- نوشیدنی های الکلی
- لبنیات پرچرب
- سس سالاد
کلام پایانی
پیروی از سبک زندگی سالم و داشتن یک رژیم غذایی متعادل که شامل میوه های پایین آورنده فشار خون است می تواند به شما در جلوگیری از پرفشاری خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی یاری کند. در مقابل، برخی از غذاها و نوشیدنی ها مثل الکل، نمک، غذاهای فرآوری شده و غذاهای پرچرب ممکن است فشار خون را افزایش دهند یا باعث تشدید عوارض آن شوند.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منابع: medicinenet, verywellhealth
منبع: دیجیکالا مگ