چرا قبل از دیدن کسی او را قضاوت می کنیم؟

به گزارش مجله آی سیب، خبرنگاران: همه ما دوستی داریم که قبل از ملاقات با دیگران در خصوص قضاوت آن ها به ما هشدار می دهد. شاید برای شما هم پیش آمده قبل از این که کسی را ملاقات کنید، دوستتان به شما هشدار می دهد که گاردتان را باز نگذارید، چون ممکن است آن فرد رفتار بی ادبانه ای داشته باشد. آن فرد غالبا مردم را به تمسخر می گیرد، اما دوست تان سال هاست که او را می شناسد و به رفتار او عادت نموده است. شما حالا قبل از این که حتی او را ملاقات کنید، تصور بدی نسبت به او دارید.

چرا قبل از دیدن کسی او را قضاوت می کنیم؟

تمایل به قضاوت کردن افراد، حتی قبل از این که آن ها را ملاقات کنید امری طبیعی است. اولین تصور مهم است، اما گاهی اوقات می توانید حتی قبل از آن که فردی را ملاقات کنید اولین تصور او از خودتان را ایجاد کنید. جالب شد نه؟ در ادامه ما را همراهی کنید.

مردم با سرعت نور شما را قضاوت می نمایند

تصور مردم از شما در یک لحظه ساخته می گردد. تنها 100 میلی ثانیه برای ایجاد یک تصور زمان ضروری است و مردم به همین سرعت در خصوص شما قضاوت می نمایند. در هنگام تشکیل یک تصور اولیه، دو ناحیه از مغز مورد استفاده قرار می گیرند: آمیگدال و قشر کمربندی پشتی (PCC).

آمیگدال عملکرد کاربردی تری دارد، این بخش داده های دریافت شده توسط حواس شما را ترجمه و آن ها را به سیگنال های اجتماعی متصل می نماید. در حالی که PCC مربوط به احساسات و حافظه است و تجربیات زندگی تان را به احساسات شما متصل می نماید. این دو پاسخ به شما یاری می نمایند تا سریعا تصمیم بگیرید که آیا فردی که ملاقات نموده اید را تایید می کنید، یا نمی خواهید او را دور و بر خود نگه دارید.

این غریزه بقا است که به سرعت دیگران را ارزیابی می نماید، تا معین کند آیا آن ها تهدیدی برای شما محسوب می شوند یا خیر. مواردی مانند طرز لباس پوشیدن و رفتار اولیه افراد به شما یاری می نمایند تا پس از ملاقات با آن ها سریع آن ها را قضاوت کنید. اما شنیدن داستان هایی از طرز رفتار دیگران بدون این که حتی آن ها را ملاقات نموده باشید نیز می تواند باعث گردد شما تصوری از آن ها را در ذهن خود ایجاد کنید.

هنگامی که در معرض این اطلاعات قرار می گیرید، مغزتان سعی می نماید که رابطه میان این اطلاعات و تجربیات گذشته تان را پیدا کند تا بتوانید به سرعت میزان ارزش این فرد جدید را ارزیابی کنید و مشخص کنید که آیا او ارزش یک ملاقات دوباره را دارد یا خیر. درست مانند این؛ اگر کسی که با او رابطه نزدیکی دارید نظر خودش را درباره کسی که شما تا به حال ملاقات ننموده اید بیان کند، یک تصور از آن فرد در ذهن شما نیز شکل خواهد گرفت که همان قضاوت کردن است.

حالا که تصور مبهمی از این فرد دارید، مغز شما ممکن است آغاز به ساختن داستان هایی درباره او کند. این طور می توانید با اطلاعات کمی که از او در اختیار دارید او را بهتر بشناسید.

قضاوت فوری ممکن است نادرست باشد

حالا شما بدون این که حتی این فرد را بشناسید، افکاری تعصبی و قضاوت شدیدی علیه او در ذهن خود دارید. زمانی که دیدگاهی منفی نسبت به کسی که تا به حال ملاقات ننموده اید پیدا کنید، تغییر احساستان در آینده ممکن است سخت باشد. تعصب شما حتی ممکن است برای آن فرد قابل تشخیص باشد، بدون این که منظوری داشته باشید.

زمانی که بالاخره با آن فرد ملاقات می کنید، او هر کاری که انجام دهد یا هر حرفی بزند تصور شما را از خودش تایید می نماید. هر رفتار خلاف انتظارتان به عنوان استثناء برداشت می گردد، زیرا فکر می کنید از قبل می دانید که او واقعا چه کسی است. این قضاوت و تعصب پیشگیرانه می تواند رابطه خوبی که ممکن بود میان شما به وجود بیاید را خراب کند.

بر عکس این، اگر کسی که با او رابطه نزدیکی دارید از کسی تعریف کند، این باعث می گردد قبل از دیدن آن فرد نسبت به او دیدگاه مثبتی پیدا کنید. تغییر این دیدگاه نیز مشکل است، زیرا با این که شما نظر مثبتی نسبت به آن فرد دارید، هنوز هم دیدگاهتان متعصبانه است.

فرد بد سیرتی که به عنوان یک دوست خوب برای شما توصیف شده است، برای نزدیکی به شما نسبت به دیگران شانس بالاتری دارد، زیرا همین حالا او را پذیرفته اید. در این صورت علی رغم این که او رفتار های بد خود را به شما نشان می دهد، باز هم فرصت بیشتری برای اثبات خود، به عنوان یک فرد خوب را خواهد داشت. این قضاوت و تعصب از جانب شما می تواند باعث گردد با کسی وارد رابطه شوید که در واقع در زندگی تان به او احتیاجی ندارید.

دیگران هم شما را به همین روش قضاوت می نمایند

بسیاری از افراد ممکن است حتی قبل از ملاقات با شما تصوری از شما داشته باشند و درباره شما قضاوت نمایند. اگر کسی قبلا از شما برای آن ها تعریف نموده باشد، احتمالا صمیمی شدن با آن ها برای شما ساده تر خواهد شد، زیرا آن ها همین حالا تصور خوبی از شما دارند.

در صورتی که دیگران حرف های بدی در خصوص شما زده باشند، برعکس حالت بالا اتفاق می افتد. حتی اگر آن ها به طور عمدی شما را ناراحت ننمایند، باز هم این امر می تواند موجب اختلاف میان شما و آشنایان جدیدتان گردد.

برای جلوگیری از افتادن در این تله و برقرار کردن هر رابطه نامناسبی، یا به وجود آوردن قضاوت و تصور منفی برای دیگران بدون این که قصدش را داشته باشید، سعی کنید روش فکر کردنتان را تغییر دهید.

اجازه ندهید دیگران به جای شما فکر نمایند

طبیعی است که بر اساس حرف های دیگران تصورتان از آدم ها را شکل دهید، اما این کار را نکنید. مغز ما طراحی شده است تا این گونه ارزیابی ها را انجام دهد. اما به چالش کشیدن این ارزیابی ها دست خود شماست. به این تصورات اجازه ندهید ثابت و بی تغییر باقی بمانند. به این فرد جدید فرصتی بدهید تا ثابت کند تصور شما اشتباه است.

ذهن خود را باز نگه دارید. شما نمی دانید چه متغیر های دیگری ممکن است بر قضاوت آن ها تأثیر بگذارند. کوشش کنید افراد و رفتارشان را هدفمندانه تحت نظر بگیرید. نه فقط این که رفتارشان با شما چگونه است، بلکه رفتارشان با دیگران را نیز در نظر داشته باشید.

هنگامی که اجازه ندهید نظرات دیگران بر نظرات شما تاثیر بگذارند، می توانید با کسانی که قبلا هیچ شانسی برای برقراری ارتباط با شما نداشته اند، روابط محکمی بسازید. شما قادر به ساختن تصورات خود و تصمیم گیری برای این هستید که چه کسی ارزش بودن در زندگی شما را دارد.

مراقب حرف هایی که می زنید باشید

در خصوص دیگران حرف های بد نزنید. این کار نه تنها از لحاظ اخلاقی غیر قابل قبول است، بلکه باعث می گردد دیگران در خصوص کسی که شما در واقع به او علاقه دارید یک قضاوت نادرست و تصوری منفی پیدا نمایند. به عنوان مثال، مردم هنگامی که با شریک زندگی شان دچار اختلاف شده اند از آن ها گله و شکایت می نمایند. نه این که واقعا نخواهند در کنار شریک زندگی شان باشند، اما احتیاج دارند که خودشان را خالی نمایند. اما حالا هرکسی که این گله ها را شنیده باشد، فکر می نماید شریک زندگی شان مناسب آن ها نیست و باید هر چه زود تر از زندگی آن ها بیرون برود.

متوجه باشید که حرف های شما چطور نظر دیگران را شکل می دهند و بر آن تاثیر می گذارند. می توانید با تعریف و تمجید از کسانی که دوستشان دارید قبل از معرفی آن ها به کسانی که برایتان مهم هستند، از این حقه به نفع خودتان بهره ببرید. با یاری به ساخت یک تصور مثبت از دوستانتان قبل از معرفی آن ها، فرصتی برای ایجاد یک رابطه مثبت میان آن دو فرد و خودتان به وجود می آورید.

منبع: lifehack

منبع: برترین ها
انتشار: 12 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 230

به "چرا قبل از دیدن کسی او را قضاوت می کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا قبل از دیدن کسی او را قضاوت می کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید