سالم ترین صبحانه های مورد تایید پزشکان
به گزارش مجله آی سیب، نشریه ای با 17 متخصص قلب، انکولوژیست، متخصص مغز و اعصاب، متخصص گوارش و دندانپزشک صحبت نموده تا در خصوص وعده های غذایی مورد علاقه شان و این که تخصص آنان در انتخاب صبحانه شان چگونه تاثیر می گذارد بیش تر بدانیم.
به گزارش خبرنگاران به نقل از تودی، به طور کلی، کارشناسان دستورالعمل های مشابهی را در خصوص غذا دنبال می نمایند که معمولا از رژیم مدیترانه ای، رژیم دَش (یک برنامه غذایی برای کاهش یا کنترل فشار خون که بر مواد غذایی غنی از پتاسیم، منیزیم و کلسیم تمرکز دارد. لاغری با رژیم دش شامل برنامه غذایی با سبزیجات، میوه ها و لبنیات کم چرب فراوان و بعلاوه غلات سبوس دار، ماهی، مرغ و آجیل است) یا رژیم غذایی مایند (ترکیبی از رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی برای توقف فشار خون و رژیم غذایی برای توقف افزایش فشار خون (دَش) است و برای جلوگیری از زوال شناختی مفید می باشد) پیروی می نماید.
تحقیقات نشان می دهند که پیروی از اصول این رژیم ها می تواند فشار خون را کاهش دهد، خطر ابتلا به بعضی سرطان ها را کاهش دهد و احتمال ابتلا به مسائل عصبی مانند بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
وجه اشتراک این سه برنامه غذایی تمرکز بر غذا های کامل به ویژه سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، سبزیجات برگ دار، حبوبات، روغن زیتون، آجیل و پروتئین بدون چربی است. افرادی که از این رژیم های غذایی پیروی می نمایند نیز معمولا از غذا های فرآوری شده پرهیز می نمایند و گوشت قرمز، نوشیدنی ناسالم و شیرینی ها را محدود می نمایند.
با این وجود، در عمل چگونه به نظر می رسد؟ در ادامه اشاره می گردد که 17 پزشک و متخصص در سراسر تحصص های پزشکی برای تهیه صبحانه های سریع، سالم و کامل چه مواد غذایی ای را استفاده می نمایند.
آن چه پزشکان برای صبحانه می خورند:
1-بلغور جو دوسر با انواع توت ها و دانه های آجیلی
بلغور جو دوسر بار ها به عنوان یک ماده غذایی سالم و غنی از فیبر مطرح شده است. دکتر وندی هو متخصص گوارش می گوید: بلغور جو دوسر دارای فیبر بالای است از جمله فیبر محلول بتا گلوکان که روده را منظم نگه می دارد و از یبوست جلوگیری می نماید. دکتر جنیفر مک کواد می گوید: جودوسر همراه با مغز ها و دانه ها مانند دانه کتان همراه با کمی میوه خشک گزینه ای عالی می گردد.
بعضی از پزشکان ترجیح می دهند میوه های تازه را روی بلغور جو دوسر خود قرار دهند به خصوص انواع توت هایی مانند زغال اخته و تمشک که حاوی آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی مفید هستند.
2-نان تست غلات کامل با آووکادو
یکی دیگر از صبحانه های محبوب در میان متخصصان پزشکی نان تست سبوس دار است که روی آن مواد مغذی و سیر نماینده ای مانند آووکادو یا کره بادام زمینی وجود دارد. دکتر اندرو فریمن متخصص قلب نیز از هواداران نان تست آووکادو در صبح است. او می گوید:صرفا با مصرف یک تکه نان تست شما کالری و مواد مغذی کافی برای گذراندن زمان تا وعده ناهار را دارید و به شما احساس خوبی خواهد داد.
برای الیزابت پلاتز اپیدمیولوژیست سرطان و استاد مرکز جامع سرطان سیدنی کیمل در جانز هاپکینز تقریبا هر روز صبح با کره بادام زمینی روی نان تست غلات کامل آغاز می گردد که به مهار افزایش قند خون در صبح یاری می نماید.
3-ماست ساده با انواع توت ها
دکتر کارولین تانر استاد عصب شناسی در موسسه علوم اعصاب ویل در دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو می گوید: تقریبا هر روز چیزی که من دارم میوه های تازه ارگانیک است هر فصلی که باشد با ماست ساده و شیرین نشده.
او می گوید ماست ساده را انتخاب می نماید تا از شکر افزوده شده غیر ضروری جلوگیری نماید و در عوض شیرینی و طعم را به وسیله میوه ها مانند توت ها اضافه می نماید.
دکتر الیزابت کومن انکولوژیست نیز به تودی می گوید: وعده غذایی مانند این پروتئینی غنی را ارائه می دهد، قند ان کم است و توت ها نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. دکتر ارین کندی سخنگوی مشاور مصرف نماینده انجمن دندانپزشکی آمریکا می گوید: ماست یونانی کلسیم و فسفات مورد احتیاج برای حفظ سلامت دندان شما را نیز فراهم می نماید.
او می افزاید: بسیاری از دانه های آجیلی حاوی اسید آمینه ای به نام آرژینین هستند و آرژینین به طور خاص باکتری های خوب را تغذیه می نماید که نشان داده شده از پوسیدگی دندان جلوگیری می نماید.
دکتر کوین ساندز دندانپزشک زیبایی مستقر در بورلی هیلز که معمولا ماست خود را با سیب یا گلابی مصرف می نماید می گوید:ماست یک پروبیوتیک خوب است و کلسیم زیادی دارد و برای استخوان ها مفید است.
پزشکانی که عجله دارند چه می خورند؟
اسموتی ها!
متخصصان پزشکی مانند بسیاری از ما اغلب صبح ها عجله دارند. در روز هایی که وقت زیادی برای صرف کردن در آشپزخانه ندارند به اسموتی های خانگی روی می آورند تا یک وعده غذایی سیر نماینده و سالم را مصرف نمایند.
دکتر ایرینا کسلر از هواداران اسموتی های سبز است. دستور غذای او شامل اسفناج، کلم پیچ، انبه منجمد، لیمو، موز، کرفس و آب نارگیل است. او که دندانپزشک است، اما هشدار می دهد این ترکیبات می توانند باعث ایجاد جرم دندان شوند و افرادی که سفید ماندن دندان های شان برای شان اهمیت دارد توصیه می نماید اسموتی ها را با نی بنوشند.
اگر هوادار اسموتی سبز نیستید می توانید دستور العمل های متخصصان قلب را دنبال کنید که گوجه فرنگی و کرفس یا هویج، سیب، دانه های چیا و زنجبیل را با آب و یخ ترکیب می نمایند.
نظر پزشکان در خصوص تخم مرغ چیست؟
تخم مرغ هنوز یک موضوع بحث برانگیز در میان متخصصان پزشکی است. بعضی از پزشکان معتقدند تنها سفیده تخم مرغ را باید خورد که حاوی کلسترول نیست. بعضی دیگر نیز هم، چون فریمن متخصص قلب و عروق سعی می نماید به طور کلی تخم مرغ نخورند. مک کواد می گوید تخم مرغ منبعی عالی از پروتئین و بعضی از چربی های خوب است، اما او به طور کلی در مصرف آن جانب اعتدال را رعایت می نماید.
آن چه پزشکان از مصرف ان در وعده صبحانه اجتناب می ورزند:
گوشت فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس
دکتر سونیل کامات انکولوژیست پزشکی که سرطان کولورکتال را در کلینیک کلیولند درمان می نماید می گوید:نکته مهمی که در صبحانه سنتی امریکایی وجود دارد اندازه بسیار زیاد سوسیس یا بیکن و به طور کلی گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده است. باید از این مواد دوری کنید و بیش تر بر روی منابع پروتئین بدون چربی تمرکز نمایید.
هو متحصص گوارش می گوید: من سعی می کنم اندازه گوشت فرآوری شده را به حداقل ممکن برسانم زیار با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ مرتبط است.
غلات شیرین، شیرینی، پنکیک و وافل
پزشکان متفق القول اشاره کردند از مصرف هرگونه اقلام صبحانه با قند بالا و کربوهیدرات های تصقیه شده یا ساده با ارزش غذایی کم مانند دونات، پنکیک، غلات شیرین و شیرینی های بسته بندی شده خودداری می ورزند.
منبع: فرارو