طرز تهیه شیرینی شکرلمه ترکیه ای در 6 مرحله آسان

به گزارش مجله آی سیب، شیرینی شکرلمه یکی از ساده ترین است که با مواد مقرون به صرفه و در دسترسی تهیه می گردد. این شیرینی با ماندگاری بالا، مثل شیرینی نان برنجی بافت آردی و تردی دارد و می توان در کنار چای یا قهوه، سرو کرد. اگر سوال شما هم این است که شیرینی ساده چی بپزم؟ شیرینی شکرلمه را به شکل های مختلف می توانید فرم دهید یا قالب بزنید و با مواد متنوعی تزیین کنید و به عنوان شیرینی ساده بپزید. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه شیرینی شکرلمه با روغن مایع و جامد و نکات پخت و خوشمزه شدن شیرینی شکرلمه را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه شیرینی شکرلمه ترکیه ای در 6 مرحله آسان

مواد لازم برای تهیه شیرینی شکرلمه ترکیه ای

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سفید2 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر قند یا پودر شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آرد نخودچی1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
روغن مایع یا روغن جامدنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پودر هل1 قاشق چای خوری
شیر1 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده)1 قاشق غذاخوری
کنجد یا تخم خرفهبرای تزیین شیرینی

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت شیرینی شکرلمه: 10 تا 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه شیرینی شکرلمه ترکیه ای

شیرینی شکرلمه را به راحتی می توانید در خانه با مواد ساده ای تهیه و همراه با چای یا قهوه سرو کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی شکرلمه ترکیه ای به صورت مرحله به مرحله را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد شیرینی را آماده کنید

برای تهیه شیرینی ترکیه ای ساده، ابتدا بهتر است مواد شیرینی را از نیم ساعت قبل، از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. در یک کاسه، آرد سفید، آرد نخودچی، بیکینگ پودر و پودر شکر یا پودر قند () را با هم مخلوط کنید. سپس این ترکیب را 3 بار الک کنید تا ناخالصی های آن گرفته شده و شیرینی شما ترد گردد. در آخر پودر هل را هم به ترکیب مواد خشک اضافه کنید.

در صورت تمایل می توانید آرد سفید، آرد نخودچی، هل و بیکینگ پودر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

مرحله دوم: مواد شیرینی را با هم ترکیب کنید

اگر از روغن مایع استفاده می کنید، روغن را به تدریج به مواد خشک که الک کردید، اضافه کنید و با قاشق یا نوک انگشتان دستتان، هم بزنید تا روغن به خورد آرد برود. اگر مقدار کمتری روغن مصرف شد، دیگر روغن بیشتر اضافه نکنید. باید به قدری روغن اضافه کنید که خمیر یکدست و نرم گردد. خمیر نباید زیادی سفت یا زیادی شل و نرم باشد.

شما می توانید روغن مایع پخت و پز را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: وسایل شیرینی پزی را آماده کنید

بعد از آماده کردن خمیر شیرینی شکرلمه ترکیه، فر را روشن و روی دمای 180 درجه تنظیم کنید تا برای 10 تا 15 دقیقه گرم گردد. در این فاصله، کف یک سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید. به یاری برس آشپزی، با کمی روغن، کاغذ را چرب کنید و سینی را کنار بگذارید.

مرحله چهارم: شیرینی های شکرلمه را فرم دهید

در این مرحله، از خمیر شیرینی به مقدار یک گردو بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید. کمی روی آن را فشار دهید تا صاف گردد. می توانید با طرح های مختلف روی شیرینی طرح بزنید. همه خمیر شیرینی را به همین شکل فرم دهید و با کمی فاصله روی کاغذ روغنی بچینید.

مرحله پنجم: خمیر شیرینی را رومال کنید

در یک کاسه شیر و زعفران دم نموده را بریزید و با هم مخلوط کنید. برس آشپزی را در این مخلوط رومال بزنید و روی سطح شیرینی ها بمالید. در آخر، مقداری تخم خرفه یا کنجد روی شیرینی ها بپاشید. سپس سینی را در طبقه وسط فر بگذارید و درب فر را ببندید.

شما می توانید زعفران، کنجد و شیر را از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله آخر: شیرینی شکرلمه را بپزید

شیرینی ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر نگه دارید تا قسمت زیر و اطراف آنها طلایی گردد. سپس فر را خاموش کنید و درب فر را باز کنید. حدود 15 دقیقه سینی را در فر خاموش با درب باز بگذارید. سپس سینی را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط به مدت 3 تا 4 ساعت قرار دهید. شیرینی ها که کاملا سرد شدند، آنها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف سرو یا در ظرف دربسته بگذارید. شیرینی را در کنار چای یا قهوه سرو کنید

بیشتر بخوانید:

روش تهیه شیرینی شکرلمه با روغن جامد

در صورتی که به جای روغن مایع از روغن جامد در طرز تهیه شیرینی شکرلمه استفاده می کنید، روغن جامد، پودر قند الک شده و بیکینگ پودر را با همزن برقی بزنید تا پوک و پف دار گردد. سپس آرد سفید و آرد نخودچی الک شده را به تدریج به مخلوط روغن بیفزایید و هم بزنید تا یک خمیر منسجم به دست بیاید. سپس مانند روش بالا، خمیر را فرم دهید، در سینی فر بچینید و آنها را بپزید.

شما می توانید روغن جامد را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی شکرلمه

  • مواد خشک (آرد سفید، آرد نخودچی و …) را حتما 2 تا 3 بار الک کنید. این کار به لطیف شدن بافت شیرینی یاری زیادی می نماید.
  • در بعضی دستورالعمل های تهیه شیرینی شکرلمه، به جای 2 لیوان آرد سفید و 1 قاشق آرد نخودچی، از 1 لیوان آرد سفید و 1 لیوان آرد نخودچی استفاده می گردد. اما بهتر است مقدار آرد سفید بیشتر باشد.
  • پودر قند یا پودر شکر را با شکر جایگزین نکنید. اگر پودر قند ندارید، شکر را آسیاب کنید یا خودتان در خانه پودر قند درست کنید.
  • روغن جامد یا مایع را تدریجی و به صورت کنترل شده به مواد خشک اضافه کنید چون کم و زیاد شدن روغن، بر بافت و طعم آن تاثیر منفی می گذارد.
  • نشانه پختن شیرینی شکرلمه این است که زیر شیرینی طلایی شده باشد. شیرینی را زیاد از حد در فر نگذارید چون به اصلاح اُورکوک می گردد و سفت خواهد شد.
  • اگر شیرینی شکرلمه بعد از پختن و بیرون آوردن از فر، هنوز نرم بود، دوباره شیرینی را به فر برنگردانید. این شیرینی ترکیه ای، بعد از سرد شدن، سفت می گردد.
  • روی شیرینی شکرلمه معمولا بعد از پخت ترک های ریزی ایجاد می گردد که طبیعی است. این شیرینی جزو شیرینی های ترکدار لطیف و نرم است.
  • شیرینی شکرلمه جزو انواع شیرینی با ماندگاری بالا است و اگر آن را در یخچال و در ظرف درب بسته نگهداری کنید، می توانید تا 1 هفته بدون تغییر طعم و بافت، از خوردن آن لذت ببرید

فوت و فن های خوشمزه شدن شیرینی شکرلمه ترکیه ای

چرا شیرینی شکرلمه از هم می پاشد؟

  • علت پودر شدن شیرینی شکرلمه ترکیه ای ممکن است به خاطر استفاده زیاد از روغن باشد.
  • شیرینی ها را بعد از پخت، بلافاصله از کاغذ روغنی جدا نکنید. شیرینی ها زمانی که گرم هستند، ترد و شکننده اند. باید قبل از جدا کردن از کاغذ روغنی کاملا سرد شوند.

چرا شیرینی شکرلمه سفت می گردد؟

  • استفاده زیاد از روغن باعث سفت شدن شیرینی شکرلمه بعد از سرد شدن می گردد.
  • اگر خمیر شیرینی شکرلمه را زیاد ورز دهید، به روغن می افتد و سفت می گردد.
  • شیرینی شکرلمه را باید در ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.

محصولات مرتبط

آلبالو ترش سیل وکیوم ظرفی 300گرم خشکپاک

72,900 تومان 81,000 تومان 10% تخفیف

کنجد برشته 120 گرمی عقاب

75,900 تومان 77,000 تومان 1% تخفیف

پودر کیک وانیل مینی 330 گرم رشد

42,900 تومان 51,000 تومان 16% تخفیف

وانیل خرس نشان اصل 3 گرمی گلها

23,700 تومان 24,000 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

133,900 تومان 135,500 تومان 1% تخفیف

زعفران یک گرمی نوین زعفران

185,900 تومان 230,000 تومان 19% تخفیف

هل 10 گرمی سانتین

39,500 تومان 39,900 تومان 1% تخفیف

آرد سفید 500 گرمی تک

24,500 تومان 24,900 تومان 2% تخفیف

آرد نخودچی 200 گرم ترخینه

42,900 تومان 47,000 تومان 9% تخفیف

روغن نیمه جامد5کیلویی پت رعنا

272,900 تومان 303,700 تومان 10% تخفیف

مایع آفتابگردان 1620 گرم حاوی توکوفرول

ناموجود

شکر بسته بندی 1 کیلویی شووکام

ناموجود

قند شکسته 400 گرمی جلال اوغلو

ناموجود

سوتچی لرESL شیر بطری پرچرب 930گرم

28,900 تومان 33,900 تومان 15% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 تیر 1403 بروزرسانی: 23 تیر 1403 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 2330

به "طرز تهیه شیرینی شکرلمه ترکیه ای در 6 مرحله آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی شکرلمه ترکیه ای در 6 مرحله آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید