چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند؟ (7 گروه ممنوعه)

به گزارش مجله آی سیب، سرکه سیب قرن هاست که به عنوان یک ماده دارویی طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. از کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن گرفته تا بهبود گوارش و درخشش مو، همگی از فواید بی شماری هستند که سرکه سیب برای سلامتی به ارمغان می آورد. اما در کنار این فواید شگفت انگیز، مصرف سرکه سیب برای همه افراد مناسب نیست. در این مقاله از خبرنگاران مگ، به شما می گوییم که چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند و چه نکاتی را باید پیش از مصرف سرکه سیب رعایت کنید.

چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند؟ (7 گروه ممنوعه)

چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند؟

سرکه سیب فواید زیادی برای سلامتی دارد که در مطلب 17 مورد از خواص سرکه سیب برای سلامتی به آن پرداخته ایم. در اینجا گروه هایی که باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند یا با احتیاط مصرف کنند، آورده شده است:

افراد دارای زخم معده و ضعف اعصاب

سرکه سیب حاوی اسید استیک است که می تواند باعث تحریک دیواره معده شده و علائم زخم معده را تشدید کند. بعلاوه، ممکن است باعث افزایش اضطراب و بی قراری در افرادی گردد که از اختلالات اعصاب و روان مانند اضطراب، افسردگی یا بیماری های مشابه رنج می برند. بنابراین افراد مبتلا به این شرایط باید در مصرف سرکه سیب احتیاط کنند و در صورت تشدید علائم از مصرف آن خودداری کنند.

افراد با مزاج سودایی

مزاج سودایی یکی از چهار طبع اصلی در طب سنتی ایرانی است که با ویژگی های سردی و خشکی شناخته می گردد. افراد با مزاج سودایی معمولاً پوستی تیره، موهای ضخیم و مشکی، و استخوان بندی درشت دارند. آن ها بعلاوه ممکن است به افسردگی، اضطراب، وسواس فکری و عملی و مسائل گوارشی مبتلا باشند.

با توجه به اینکه سرکه سیب نیز طبعی سرد و تر دارد، مصرف آن برای افراد با مزاج سودایی توصیه نمی گردد. زیرا می تواند مزاج سرد و خشک افراد سوداوی و عدم تعادل در مزاج این افراد را تشدید کند.

افراد دارای آلرژی به سیب

افرادی که به سیب یا سایر محصولات سیب حساسیت دارند، باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند. سرکه سیب در فرآیند تخمیر، پروتئین های موجود در سیب را تجزیه می نماید، اما به طور کامل آن ها را از بین نمی برد. این پروتئین های به جای مانده می توانند در افراد حساس، واکنش های آلرژیک را در پی داشته باشند. این واکنش ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کهیر: ضایعات پوستی قرمز، خارش دار و برجسته که ممکن است به هم پیوسته باشند و لکه های بزرگ را تشکیل دهند.
  • خارش: احساس سوزش و گزگز شدید در پوست
  • تورم: به خصوص در صورت، لب ها، زبان و گلو
  • مسائل تنفسی: دشواری در تنفس، خس خس سینه یا تنگی نفس
  • شوک آنافیلاکسی: یک واکنش آلرژیک شدید و بالقوه تهدید کننده زندگی که احتیاج به مراقبت فوری پزشکی دارد.

افراد دارای مسائل پوستی

سرکه سیب، به علت خاصیت اسیدی، می تواند پوست را تحریک نموده و علائمی مانند خشکی، قرمزی، خارش و سوزش را به همراه داشته باشد. این امر به ویژه برای افرادی که از اگزما، پسوریازیس، روزاسه یا سایر بیماری های پوستی رنج می برند، می تواند مشکل ساز باشد.

افرادی که ترشح اسید معده دارند

افراد مبتلا به سوزش معده، ریفلاکس اسید معده یا زخم معده باید از مصرف سرکه سیب خودداری کنند. سرکه سیب به علت اسیدیته بالا می تواند ترشح اسید معده را افزایش داده و علائم این بیماری ها (شامل، سوزش سر دل، سوء هاضمه و حالت تهوع) را بدتر کند.

افراد دارای زخم یا سوختگی دهان و گلو

استفاده از سرکه سیب برای شستشوی دهان و گلو در صورت وجود زخم یا سوختگی در این ناحیه کاملاً مضر است. زیرا اسید موجود در سرکه سیب به عنوان یک ماده محرک عمل می نماید و می تواند به بافت های آسیب دیده دهان و گلو آسیب بیشتری برساند، سوزش و درد ناشی از زخم ها و سوختگی ها را تشدید کند و روند بهبودی را به تأخیر بیندازد.

افراد دارای بیماری قلبی با احتیاط سرکه سیب مصرف کنند

استفاده از سرکه سیب برای بیماران قلبی منعی ندارد اما این افراد باید با اختیار و جفظ تعادل و بعلاوه مشورت با پزشک خود از سرکه سیب استفاده کننند زیرا ممکن است با عوارض زیر روبرو شوند:

  1. کاهش سطح پتاسیم: سرکه سیب می تواند باعث دفع ادرار گردد و به نوبه خود منجر به کمبود پتاسیم در بدن گردد. پتاسیم برای عملکرد صحیح قلب لازم است و کمبود آن می تواند خطر ابتلا به ریتم نامنظم قلب و سایر مسائل قلبی را افزایش دهد.
  2. تداخل با داروهای قلبی: سرکه سیب می تواند با داروهای قلبی نیز تداخل داشته باشد.
  3. تغییرات در سطح قند خون و انسولین: اگرچه سرکه سیب ممکن است به افراد مبتلا به دیابت در کنترل قند خون یاری کند، اما مصرف بیش از حد آن می تواند بر سطح انسولین و قند خون تأثیر منفی بگذارد و در نتیجه سلامت قلب را به خطر اندازد.
  4. اختلال در سطح کلسترول: بعضی مطالعات نشان داده اند که سرکه سیب می تواند به کاهش کلسترول LDL (بد) یاری کند. با این حال، مصرف بیش از حد آن ممکن است اثر معکوس داشته باشد و سطح کلسترول HDL (خوب) را کاهش دهد و در نتیجه تعادل کلسترول را در بدن مختل کند.

نکات مهمی که هنگام استفاده از سرکه سیب باید رعایت کنید

در ادامه به آنالیز نکاتی می پردازیم که پیش از مصرف سرکه سیب باید به آن ها دقت کنید:

  1. رقیق کردن: سرکه سیب را همواره قبل از مصرف با آب رقیق کنید. اسید موجود در سرکه سیب می تواند به تنهایی قوی باشد و باعث سوزش دهان، گلو و معده گردد. به طور کلی، برای هر 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب، 1 فنجان آب مخلوط کنید.
  2. مصرف در حد اعتدال: از مصرف بیش از حد سرکه سیب خودداری کنید. حداکثر دوز توصیه شده روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوری است. مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به عوارض جانبی مانند مسائل گوارشی، فرسایش مینای دندان و تداخل با داروها گردد.
  3. زمان مصرف: برترین زمان برای مصرف سرکه سیب قبل از غذا است. این امر به هضم غذا و جذب مواد مغذی یاری می نماید. بعلاوه می توانید از سرکه سیب به عنوان چاشنی سالاد یا در یک لیوان آب گرم رقیق شده برای نوشیدن بهره ببرید.
  4. احتیاط در موارد خاص: اگر زخم معده، دیابت یا بیماری کلیوی دارید، قبل از مصرف سرکه سیب با پزشک خود مشورت کنید. سرکه سیب می تواند با داروهای دیابت و فشار خون تداخل داشته باشد و بعلاوه ممکن است باعث تحریک زخم معده گردد.
  5. احتیاط در خصوص دندان ها: سرکه سیب می تواند مینای دندان را فرسایش دهد. بعد از مصرف سرکه سیب، دندان های خود را با آب بشویید و از دهانشویه بهره ببرید.
  1. نگهداری صحیح: سرکه سیب را در یک محل خنک و تاریک نگهداری کنید. در بطری را محکم ببندید تا از تبخیر آن جلوگیری گردد.
  2. آزمایش قبل از مصرف: قبل از استفاده موضعی از سرکه سیب، آن را روی یک ناحیه کوچک از پوست خود را تست کنید تا از عدم حساسیت اطمینان حاصل کنید.
  3. مشورت با پزشک: در صورت مشاهده هرگونه عوارض جانبی پس از مصرف سرکه سیب، مصرف آن را متوقف نموده و با پزشک خود مشورت کنید.
  4. خرید نوع مناسب: همواره سرکه سیب ارگانیک و بدون فیلتر را انتخاب کنید. این نوع سرکه سیب حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان های بیشتری است که برای سلامتی شما مفید هستند. انواع سرکه سیب های ارگانیک و باکیفیت را می توانید از سوپرمارکت خبرنگاران تهیه کنید.

5. شکیبا باشید: نتایج حاصل از مصرف سرکه سیب ممکن است فوری نباشد. برای مشاهده اثرات مطلوب، به طور مرتب و برای مدت طولانی از آن بهره ببرید.

8 اشتباه رایج در مصرف سرکه سیب که باید از آن ها دوری کنید

در مجموع

در حالی که سرکه سیب ممکن است برای بعضی افراد فوایدی داشته باشد، مهم است که از خطرات بالقوه آن نیز مطلع باشید و همچون هر ماده دیگری، با احتیاط و به مقدار متعادل از آن بهره ببرید. اگر شرایط سلامتی خاصی دارید یا دارو مصرف می کنید، قبل از مصرف سرکه سیب با پزشک خود صحبت کنید.

علاوه بر این، رعایت نکاتی از قبیل رقیق کردن سرکه، مصرف در حد اعتدال، زمان مناسب مصرف، نگهداری صحیح و آزمایش قبلی برای تشخیص حساسیت، می تواند از بروز عوارض جانبی پیشگیری کند. با توجه به این موارد، می توان از فواید ارزشمند سرکه سیب در زمینه سلامتی بهره مند شد.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر را بخوانید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 8 خرداد 1403 بروزرسانی: 8 خرداد 1403 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 2324

به "چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند؟ (7 گروه ممنوعه)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کسانی نباید سرکه سیب بخورند؟ (7 گروه ممنوعه)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید