اتاق ایران، تغییر شیوه ایفای تعهد ارزی صادرات فرش را پیگیری می نماید

به گزارش مجله آی سیب، رئیس اتاق ایران فرایند صادرات فرش را پس از اجرای پیمان سپاری ارزی غیرقابل دفاع خواند و با توجه به حضور رقبای جدی در بازارهای هدف صادرات فرش، خواهان اتخاذ سیاستی تسهیل گرانه در این بخش شد.

اتاق ایران، تغییر شیوه ایفای تعهد ارزی صادرات فرش را پیگیری می نماید

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در راستای برگزاری سلسله نشست هایی که با اعضای هیات نمایندگان اتاق های مختلف دارد با اعضای هیات نمایندگان اتاق قم به صورت آنلاین ملاقات کرد. در این نشست که مظفرعلیخانی، معاون استان ها و تشکل های اتاق ایران نیز حضور داشت، ضمن تشریح مجموعه اقداماتی که از سوی اتاق قم اجرا شده به چالش های صادرات فرش نیز اشاره شد.

در ابتدا ابوالفضل خاکی، رئیس اتاق قم با اشاره به ضرورت تقویت مجموعه خدماتی که از سوی اتاق قم ارائه می گردد، تمرکز بر مسئولیت اجتماعی و یاری های اتاق ایران و اتاق قم در راستای مقابله با کرونا را مورد توجه قرار داد. بر اساس اظهارات او اتاق ایران در این رابطه توانست قدم های موثری بردارد که قابل توجه است.

در ادامه این نشست گزارشی از فعالیت های اتاق قم در حوزه های مختلف و فرایند حضور نمایندگان این اتاق در مجامع و جلسات مختلف تصمیم گیری، ارائه شد. بعلاوه به دستاوردهای این اتاق بر اساس مذاکرات و پیگیری هایی که داشته، اشاره شد.

برگزاری همایش های ماهانه درباره شوراهای حل اختلاف مالیاتی به منظور ارائه مشاوره های عملیاتی، برگزاری جلسات آموزشی برای متقاضیان کارت بازرگانی، دریافت و پیگیری نظرات کارشناسی اعضای اتاق قم درباره سیاست هایی که از سوی دستگاه ها و سازمان های مختلف اتخاذ می گردد، از جمله اقداماتی بود که در این نشست مطرح شد.

در ادامه بر همراهی رئیس جمهور به وسیله هیاتی از سوی اتاق ایران تاکید شد. به اعتقاد فعالان مالی این اتفاق باید در سفر اخیر رئیس جمهور به روسیه روی می داد که متاسفانه توجهی به آن نشد، چراکه روسیه یکی از همسایگان مهم ایران به شمار می آید و سهم ایران در این بازار نسبت به ظرفیت های موجود ناچیز است. در این بین تقویت فعالیت های اتاق ایران در بخش سرمایه گذاری خارجی نیز مورد تاکید نهاده شد.

انتقال مرکز ملی فرش از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز از سوی فعالان صنعت فرش در قم مورد انتقاد نهاده شد و خواهان توقف فرایند این انتقال شدند.

بعلاوه تعلیق کارت های بازرگانی به علت عدم ایفای تعهد ارزی بخش گسترده ای از صادرکنندگان فرش مورد انتقاد نهاده شد. پیگیری این موضوع از سوی اتاق ایران به عنوان یک مطالبه جدی مطرح شد.

انتقاد از عملکرد شرکت شهرک های صنعتی و عدم ارائه خدمات لازم به تولیدکنندگانی که در این شهرک ها مستقر هستند موضوع دیگری بود که مطرح شد.

در ادامه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به موقعیت استراتژیک استان قم از نظر جغرافیایی به عنوان مرکز توزیع جهتها به جنوب، شرق و غرب و از نظر فرهنگی به عنوان پایگاه حضور طلاب اشاره نمود و گفت: این استان در جهت توسعه مناسب قرار داردو و خوشبختانه قدم های موثر و مستمری در این رابطه برداشته است.

او فرایند فعالیت های اتاق قم و تمرکز آن بر احتیاجهای بخش خصوصی را بسیار مناسب ارزیابی کرد و اضافه نمود: این استان با چنین موقعیتی به ابزار و امکانات خاصی احتیاج دارد که خوشبختانه در حال پیگیری است. تنوع در انواع تولیدات استان قم، نکته دیگری است باید از آن به عنوان یک مزیت مهم در استان یاد کرد.

رئیس اتاق ایران با نگاهی به شرایط صادرات فرش ایران گفت: فرش ایران اعتباری برای این کشور است که رد وقاع می توان صادرات آن را صادرات فرهنگ ایرانی تلقی کرد؛ اما با کمال تاسف امروز به وضع بدی در این حوزه گرفتار شدیم. در کنار رقبای قدر، شرایط داخلی نیز فرایند صادرات را مختل نموده است.

بر اساس اظهارات رئیس اتاق ایران معین مهلت برای ایفای تعهد ارزی صادرات فرش موضوعی غیرمنطقی است چون فروش فرش شاید حتی تا یک سال هم به طول بیانجامد، بنابراین ایفای تعهد ارزی فرش قابل مقایسه با کالاهای فسادپذیر نیست.

او از پیگیری این موضوع از سوی اتاق ایران اطلاع داد و اضافه نمود: امروز که شاهد اندک گشایش هایی درباره پیمان سپاری هستیم، حتی دولت هم متوجه بهبود فرایند صادرات شده است.

شافعی به صادرات ایران به روسیه اشاره نمود و از آماده نبودن زیرساخت های مرزی، گمرکی و حمل ونقل سخن گفت. به باور او اگر همین امروز هم امکان توسعه صادرات به روسیه مهیا گردد، امکان رساندن کالا و خدمات به این منطقه را نداریم. پس باید قبل از هر چیز زیرساخت های خود را احیا کنیم.

در این بین مجهز شدن به رو ش های تازه مرزی و گمرکی از جمله انتظاراتی است که از سوی رئیس اتاق ایران مورد تاکید نهاده شد.

او بعلاوه به موضوع انتقال مرکز ملی فرش اشاره نمود و گفت: این موضوع از سوی اتاق های دیگر نیز مطرح شده و در حال پیگیری آن هستیم.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 21 فروردین 1401 بروزرسانی: 21 فروردین 1401 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 2022

به "اتاق ایران، تغییر شیوه ایفای تعهد ارزی صادرات فرش را پیگیری می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتاق ایران، تغییر شیوه ایفای تعهد ارزی صادرات فرش را پیگیری می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید