تکمیل چرخه فراوری گوشت ارزان قیمت با توسعه پرورش شتر در شرق کشور

به گزارش مجله آی سیب، مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان از طرح توسعه پرورش شتر در شرق کشور اطلاع داد و گفت: با تامین علوفه لازم به وسیله کشت خارشتر، زنجیره فراوری گوشت ارزان قیمت در مناطق شرقی کشور کامل می گردد.

تکمیل چرخه فراوری گوشت ارزان قیمت با توسعه پرورش شتر در شرق کشور

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی بنیاد مستضعفان، عظیم رجائی با اشاره به مزایای پرورش شتر برای تامین احتیاج مردم به گوشت، گفت: گوشت شتر به نسبت سایر دام ها از قیمت پایین تر و ارزش غذایی بالاتری برخوردار است به همین دلیل بنیاد مستضعفان طرح بزرگ پرورش شتر در شرق کشور را شروع نموده است.

وی تامین علوفه مورد احتیاج را مهمترین چالش در پرورش دام به ویژه پرورش شتر در شرق کشور دانست و ادامه داد: با مطالعاتی که از سال 96 در بنیاد مستضعفان شروع شد به این نتیجه رسیدیم که اگر بتوانیم علوفه لازم برای پرورش شتر در شرق کشور را تامین کنیم؛ یک زنجیره فراوری کامل در این منطقه قابل شکل گیری است.

وی با اشاره به اجرای طرح توسعه کشت خارشتر در شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران وابسته به بنیاد مستضعفان گفت: خارشتر یکی از مجموعه گیاهانی است که غذای طبیعی شتر را تشکیل می دهد و از سوی دیگر می تواند در بدترین شرایط دوام بیاورد، از فرسایش خاک جلوگیری کند و پرورش آن احتیاج به تامین آب چندانی ندارد. ویژگی های خارشتر با اقلیم مناطق وسیعی از شرق و مرکز کشور همخوانی دارد و همین مساله کشت آن را برای تامین خوراک گله های شتر کاملا به صرفه می نماید.

رجائی با تاکید بر اهداف طرح های اشتغال زایی و محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان در شرق کشور اضافه نمود: در حال حاضر کشت خارشتر در سطح 230 هکتار از مزارع شرکت پیوند خاوران و مناطق محروم مرزی شروع شده است که تکمیل آن نه تن ها به خودکفایی فراوری گوشت در کشور یاری می نماید؛ بلکه نقش به سزایی در محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال در این مناطق دارد.

مدیر عامل هلدینگ کشاورزی و دامپروری بنیاد مستضعفان با اشاره به دیگر مزیت های کشت خارشتر در شرق کشور تاکید نمود: به ازای هر 20 کلونی زنبور عسل از هر هکتار مزرعه خارشتر، به طور متوسط 200 کیلوگرم عسل در سال به دست می آید؛ همچنین از هر چهار کیلوگرم علوفه خشک خارشتر در مرحله فراوری بذر 30 لیتر عرق با ارزش خارشتر حاصل می گردد که این ویژگی ها می تواند توجیه مالی خوبی برای فراوری این محصول با توجه به ویژگی های اقلیمی ایران باشد.

وی به ضرورت انتقال تجربیات بنیاد به روستاییان و دامداران محلی در زمینه کشت خارشتر و پرورش شتر تاکید نمود و گفت: در مطالعات اجرا شده به این نتیجه رسیدیم که تامین علوفه مهمترین عامل عدم استقبال از دامداری در خراسان جنوبی طی سال های اخیر بوده است؛ لذا با این روش نه تنها توانستیم از زمین های بایر و شور شرق کشور محصول با ارزش برداشت کنیم بلکه در آینده نه چندان دور با گسترش شترداری در خراسان جنوبی چرخه تامین گوشت ارزان قیمت رشد بی سابقه و قابل توجهی می نماید.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 22 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 451

به "تکمیل چرخه فراوری گوشت ارزان قیمت با توسعه پرورش شتر در شرق کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تکمیل چرخه فراوری گوشت ارزان قیمت با توسعه پرورش شتر در شرق کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید