طرز تهیه شامی کباب؛ خوشمزه و مجلسی

به گزارش مجله آی سیب، شامی کباب یکی از انواع غذا های خوشمزه ایرانی است که مانند کباب تابه ای از کباب های خانگی محسوب می گردد.

طرز تهیه شامی کباب؛ خوشمزه و مجلسی

شامی کباب از کباب های بسیار محبوب در میان ایرانیان است و با نام کتلت گوشت هم شناخته می گردد. این غذای خوشمزه به علت محبوبیت بالایی که دارد، از آشپزخانه های خانگی وارد منوی رستوران های بزرگ شده است. شامی کباب را می توانیم به سلیقه خود به همراه برنج یا نان سرو کنیم.

شامی کباب به علت اینکه از کباب های خشک محسوب می گردد، معمولا به همراه سس سرو می گردد، توصیه می کنیم در کنار این غذا یا از گوجه فرنگی سرخ شده بهره ببرید یا از سس گوجه فرنگی.

مواد لازم برای 4 نفر

گوشت چرخ نموده 300 گرم

سیب زمینی 2 عدد میانه

تخم مرغ 1 عدد

پیاز 1 عدد بزرگ

آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی 4 عدد میانه

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

زردچوبه و روغن به مقدار کافی

طرز تهیه شامی کباب

مرحله اول

برای تهیه شامی کباب مجلسی ابتدا پوست سیب زمینی ها را می گیریم سپس با یک رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی سیب زمینی ها را می گیریم. سیب زمینی رنده شده را داخل یک کاسه جادار می ریزیم.

مرحله دوم

در ادامه پیاز را با همین روش رنده نموده و پس از گرفتن آب اضافی اش به سیب زمینی اضافه می کنیم. در این مرحله گوشت چرخ نموده را یه همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط سیب زمینی و پیاز رنده شده اضافه می کنیم.

مرحله سوم

حالا مواد را خوب مخلوط می کنیم و چند دقیقه با دست مانند مایه کباب کوبیده ورز می دهیم تا یکدست شوند. در ادامه کمی آرد نخودچی اضافه می کنیم تا مایه شامی منسجم تر گردد و حالت شل و آبکی نداشته باشد.

مرحله چهارم

پس از مخلوط کردن مواد مایه شامی اگر مایه شامی انسجام کافی را نداشت یک عدد تخم مرغ به آن اضافه می کنیم و مجددا آنرا به مدت چند دقیقه ورز می دهیم. حالا روی کاسه یک سلفون می کشیم و آنرا به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم.

مرحله پنجم

اگر وقت کافی ندارید می توانید بعد از آماده شدن مایه شامی آنرا سرخ کنید، ولی در صورتی که امکانش هست حتما مایه شامی را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا در خاتمه پخت شامی کباب خوشمزه تر و مجلسی تری داشته باشید.

مرحله ششم

پس از اینکه مایه شامی کباب به خوبی استراحت کرد آنرا از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم روغن به خوبی داغ گردد.

مرحله هفتم

پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد کتلت ها را دانه به دانه با دست شکل می دهیم در روغن می اندازیم تا سرخ شوند. پس از اینکه اطراف کتلت ها سرخ شدند و رنگ گرفتند آن ها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ گردد.

مرحله هشتم

برای تهیه سس مخصوص شامی کباب، گوجه فرنگی ها را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا آبشان کشیده گردد و روغن بیندازند، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

مرحله نهم

در تهیه این سس می توانیم از قارچ و فلفل دلمه ای هم استفاده کنیم. پس از اینکه سرخ کردن شامی ها به خاتمه رسید آن ها به همراه سس گوجه فرنگی را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.

منبع: چی شی

منبع: فرارو
انتشار: 23 مرداد 1402 بروزرسانی: 23 مرداد 1402 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 2295

به "طرز تهیه شامی کباب؛ خوشمزه و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شامی کباب؛ خوشمزه و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید