3 طرز تهیه میگو گریل ، 20 نکته آب ننداختن، سفت و لاستیکی نشدن میگو گریل

به گزارش مجله آی سیب، در طرز تهیه میگو گریل شده با طعم رستورانی باید نکات مهمی درباره آماده کردن و رو رعایت کنید. میگو گریل شده یکی از خوشمزه ترین و ساده ترین انواع غذا با میگو به حساب میاد که با حداقل مواد اولیه و در کوتاه ترین زمان ممکن پخته می شه. شما می تونید میگو گریل رو در فر، روی باربیکیو، در ماهیتابه گریل یا داخل هواپز آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه میگو گریل شده مجلسی و لذیذ رو به شما آموزش بدیم.

3 طرز تهیه میگو گریل ، 20 نکته آب ننداختن، سفت و لاستیکی نشدن میگو گریل

طرز تهیه میگو گریل شده در فر در یک نگاه

برای درست کردن میگو گریل شده در فر، اول باید میگوهای تازه رو زیر آب سرد بشورید و به دقت رگ گیری کنید. اگه میگو منجمد بدون پوست و رگ دارید، کافیه اون ها رو 30 تا 60 دقیقه توی یخچال یا داخل آب سرد بذارید تا یخ شون باز بشه. برای دیفراست کردن میگو هرگز از آب گرم استفاده نکنید. حالا با استفاده از روغن زیتون، سیر رنده شده، آبلیموی تازه و در صورت تمایل زعفران یه یک ماریناد ساده درست کنید. ادویه هایی مثل نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و زردچوبه رو هم به مایه ماریناد اضافه کنید.

میگوها رو داخل این سس قرار بدید و به خوبی مخلوط کنید. اجازه بدید میگوها حدود 15 تا 30 دقیقه داخل مایه ماریناد در یخچال استراحت کنن و مزه دار بشن. فر رو از 10 دقیقه قبل روی حالت گریل بذارید یا با 220 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. بعد میگوها رو با فاصله روی سینیِ پوشیده با فویل بچینید و به مدت 5 تا 7 دقیقه در طبقه میانی فر بپزید؛ بعد از گذشت 3 تا 4 دقیقه، درب فر رو باز نموده و میگوها رو یک بار پشت و رو کنید.

در یک دقیقه آخر هم کمی کره ذوب شده یا سس سیر و لیمو روی میگوها بریزید تا براق و معطر بشن. در آخر، سینی حاوی میگو گریل شده رو از فر بیرون بیارید و میگوها رو 1 تا 2 دقیقه استراحت بدید. به این ترتیب، آب میان بافتی میگوها داخل شون باقی می مونه و میگوها خشک و سفت نمی شن. بعد میگو گریل شده رو با لیموی تازه و جعفری خرد شده تزئین نموده و همراه سبزیجات، برنج، نان و انواع سس دلخواه سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن میگو گریل شده ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه میگو گریل شده (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
میگو (درشت یا میانه)800 تا 900 گرم
روغن زیتون4 تا 5 قاشق غذاخوری
سیر رنده شده3 تا 4 حبه
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
پاپریکا1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
نمکبه میزان لازم
زردچوبه یا ادویه کاری (اختیاری)نصف قاشق چای خوری
کره یا سس سیر و لیمو (اختیاری)30 گرم
جعفری خرد شده (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
نان یا برنجبرای سرو با میگو گریل

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 20 تا 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت میگو گریل شده در فر: حدود 5 تا 7 دقیقه

مراحل طرز تهیه میگو گریل شده در فر

طرز تهیه میگو گریل در فر، در تابه چدنی، روی باربکیو و در هواپز قابل انجامه. اگر میگوی تازه و پاک نشده دارید، اول باید میگوها رو رگ گیری کنید (). ضمناً، به دلخواه می تونید پوست میگو یا فقط دمش رو نگه دارید تا ظاهر مجذوب کننده تری پیدا کنه.

مرحله اول: میگوها رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه میگو گریل شده، اگر میگوهاتون تازه و غیر منجمد هستن، اول از همه میگوها رو داخل یک آبکش بذارید و زیر آب سرد بشورید تا همه آلودگی های سطحی رفع بشن. اگر هم میگوها یخ زده هستن، برترین روش اینه که خیلی آروم یخ شون باز بشه تا کیفیت گوشت میگو حفظ بشه؛ برای این کار، می تونید میگوها رو به مدت 30 تا 60 دقیقه داخل یخچال بذارید یا داخل یک کاسه آب سرد قرار بدید؛ اما هرگز از آب گرم استفاده نکنید. چون باعث می شه بافت میگو خراب، سفت و لاستیکی بشه. بعد از شست وشو و یخ زدایی، میگوها رو از نظر کیفیت آنالیز کنین: میگوهای تازه باید رنگ براق داشته باشن، گوشتشون محکم باشه و بوی ملایم دریایی بده؛ هرگونه بوی تند یا لزجی نشونه فاسد شدن میگوست و بهتره استفاده نشن.

در صورت تمایل، برای خرید میگو می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: میگوها رو رگ گیری کنید

بعد از شست وشو یا دیفراست شدن میگوها، نوبت به پاک کردن و رگ گیری می رسه. برای این کار، با یه چاقوی تیز یا قیچی آشپزخانه، یه برش سطحی کوتاه روی پشت میگوها بزنید و رگ سیاه یا روده داخلش رو با نوک چاقو یا با خلال دندون بیرون بیارید. این مرحله مخصوصا برای میگوهای درشت اهمیت داره و بسته به تعداد میگوها و سرعت کار شما می تونه حدود 10 تا 20 دقیقه طول بکشه. اگر دوست دارید می تونید پوست میگوها رو نگه دارید تا موقع گریل آب دارتر بمونن. به ویژه اگر دم میگو رو نگه دارید، ظاهر غذاتون قشنگ تر می شه. در صورتی که میگوی پاک شده و بدون رگ خریداری کردید، طبیعتا باید این مرحله رو نادیده بگیرید و یه راست سراغ مرحله بعدی برید.

مرحله سوم: مایه ماریناد رو درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه میگو گریل در فر، داخل یک کاسه بزرگ روغن زیتون، سیر رنده شده و آبلیموی تازه بریزید. این مواد رو هم بزنید تا به خوبی مخلوط بشن و مایه یکدستی ایجاد بشه. در صورت تمایل، می تونید یکی دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ هم اضافه کنید.

برای خرید زعفران و روغن زیتون می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: ادویه ها رو اضافه کنید

حالا، پودر پاپریکا، کمی نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی زردچوبه یا هر ادویه دلخواه دیگری رو توی کاسه حاوی مایه ماریناد میگو بریزید. میگوهای پاک شده رو هم داخل این کاسه قرار بدید. مواد داخل این کاسه رو به خوبی هم بزنید تا میگوها کاملا به مواد آغشته بشن.

برای خرید انواع ادویه مثل نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و زردچوبه می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: میگو مرینیت شده رو در یخچال استراحت بدید

درب ظرف حاوی میگوهای مرینیت شده رو با درپوش مناسب یا با سلفون بپوشونید. این ظرف رو برای 15 تا 30 دقیقه داخل یخچال بذارید تا میگوها استراحت کنن و مزه دار بشن. توجه داشته باشید، میگوها نباید بیش از 30 دقیقه توی ماریناد اسیدی (مثل آبلیمو) بمونن؛ وگرنه گوشت شون سفت می شه. اگر عجله دارید، می تونید زمان طعم دار شدن میگو رو فقط 10 دقیقه در نظر بگیرید.

مرحله ششم: میگوها رو گریل کنید

در این مرحله از طرز تهیه شاه میگو گریل، فر رو روی حالت Grill یا Broil بذارید یا با حرارت 220 درجه سانتی گراد روشن کنید. این کار رو 5 تا 10 دقیقه قبل از گذاشتن میگوها انجام بدید تا فر حسابی داغ بشه. سینی فر رو با فویل بپوشونید و میگوها رو با فاصله کنار هم بچینید تا حرارت آزادانه به همه قسمت های میگوها برسه. اینطوری، بخار اضافی ایجاد نمی شه و میگوها بهتر گریل می شن.

حالا سینی حاوی میگو رو حدود 5 تا 7 دقیقه در طبقه میانی فر گرم قرار بدید. در نیمه پخت، یعنی بعد از 3 تا 4 دقیقه، میگوها رو فقط یک بار پشت و رو کنید تا هر دو طرف شون کاملا طلایی بشه. توجه داشته باشید، میگو نباید بیشتر از 7 تا 8 دقیقه حرارت ببینه؛ وگرنه گوشتش سفت و لاستیکی می شه.

مرحله هفتم: کره رو اضافه کنید

در دقیقه پایانی پخت، یعنی حدود یک دقیقه قبل از اینکه میگوها رو از فر یا گریل خارج کنید، یا حتی بلافاصله بعد از بیرون آوردن میگوها، می تونید میزان کمی کره ذوب شده روی میگو گریل شده بریزید. در صورت تمایل، حتی می تونید یک سس ساده مثل سس سیر و لیمو اضافه کنید تا هم عطر و طعم میگوها عمیق تر بشه و هم ظاهر براق و اشتها آوری پیدا کنن. این مرحله کاملا اختیاریه؛ اما اضافه کردن میزان کم چربی در انتهای کار باعث می شه میگوها لطافت بیشتری داشته باشن. فقط دقت کنید قبل از پخت اصلا نباید سس یا کره زیاد بزنید؛ وگرنه میگوها به جای برشته شدن، بخار می کنن و اون حالت طلایی یا برشته زیبا رو از دست می دن.

برای خرید کره و انواع سس مثل سس سیر و لیمو می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: میگوها رو استراحت بدید

در این مرحله از طرز تهیه میگو گریل رستورانی، دیگه وقتشه میگوها رو از فر یا گریل بیرون بیارید. میگوها رو برای 1 تا 2 دقیقه داخل سینی فر به حال خودشون بذارید تا کمی خنک بشن. این استراحت کوتاه از بیرون زدن آب میان بافتی و خشک و لاستیکی شدن میگو جلوگیری می کنه. برای اطمینان از پخت کامل، یکی از میگوها رو نصف کنید؛ بخش داخلی باید کاملا سفید و غیرشفاف باشه.

مرحله آخر: میگو گریل شده رو سرو کنید

بعد از گذشت این مدت، میگوهای گریل شده رو با برش های لیموی تازه، کمی جعفری یا گشنیز خرد شده تزئین نموده و بسته به ذائقه، همراه با انواع سس سرو کنید. شما به دلخواه می تونید میگو گریل شده رو می تونید با ، با سبزیجات گریل شده، ، یا حتی با یا یا نان سرو کنید.

روش تهیه میگو گریل در هواپز (ایرفرایر)

طرز تهیه میگو گریل در هواپز در مراحل آماده سازی و مزه دار کردن میگو درست شبیه رسپی بالاست؛ با این تفاوت که این بار باید هواپز یا همون ایرفرایر رو به مدت 3 تا 5 دقیقه روی دمای 190 درجه سانتی گراد روشن کنید تا حسابی داغ بشه. بعدش یک لایه از میگوهای مرینیت شده رو داخل سبد هواپز بچینید؛ مهمه که میگوها روی هم نباشن تا همه قسمت هاشون یکدست برشته بشه.

حالا سبد رو داخل دستگاه بذارید و میگوها رو 6 تا 9 دقیقه با دمای 180 تا 190 درجه بپزید؛ در دقیقه چهارم، سبد رو تکون بدید یا میگوها رو زیر و رو کنید تا دو طرف شون یکسان طلایی و برشته بشه. در صورت تمایل، در یک دقیقه آخر پخت کمی کره ذوب شده یا سس سیر و لیمو روی میگوهای گریل شده بریزید.

روش تهیه میگو گریل در تابه

در طرز تهیه میگو گریل در تابه هم باید میگوها رو مطابق دستور اصلی تمیز نموده و مرینیت کنید. سپس، تابه رو روی حرارت میانه رو به بالا بذارید تا کاملا داغ بشه؛ پیشنهاد می کنیم از تابه چدنی بهره ببرید تا نتیجه بهتری بگیرید. وقتی تابه حسابی داغ شد، میزان کمی روغن داخلش بریزید و میگوها رو با فاصله کنار هم بچینید؛ توجه داشته باشید، میگوها نباید روی هم قرار بگیرن؛ وگرنه بخار می کنن و گریل نمی شن.

هر طرف میگوها رو حدود 2 تا 3 دقیقه بپزید تا رنگ شون صورتی و مات بشه و کمی حالت برشته پیدا کنه؛ میگوها رو برای مدت طولانی تر روی حرارت نگه ندارید، چون لاستیکی و سفت می شن. باقی مراحل رو درست مثل رسپی اصلی دنبال کنید.

نکات مهم در طرز تهیه میگو گریل

  • همواره میگو رو زیر آب سرد بشورید و اگر منجمده، توی یخچال یا داخل کاسه آب سرد بذارید یخش باز بشه و بافتش خراب نشه.
  • اگر میگو تازه و پاک نشده دارید، حتما باید قبل از هر کاری، میگوها رو رگ گیری کنید.
  • در صورت استفاده از ماریناد اسیدی و حاوی آبلیمو، میگوها رو بیشتر از 30 دقیقه داخل مایه ماریناد قرار ندید؛ وگرنه بافت میگو سفت و لاستیکی می شه. طرز تهیه انواع ماریناد رو بلد هستید؟
  • موقع چیدن میگوها توی سینی فر یا تابه، مراقب باشید روی هم قرار نگیرن و با هم فاصله داشته باشن.
  • فر رو قبل از گذاشتن میگوها کاملا گرم کنید تا از همون لحظه اول شوک حرارتی ببینن و آب دارتر بمونن.
  • موقع پخت، میگوها رو فقط یک بار زیر و رو کنید تا طلایی و آبدار بشن.
  • میگو رو زیاد نپزید؛ معمولا 5 تا 7 دقیقه توی فر یا 2 تا 3 دقیقه هر طرف روی تابه کافیه؛ چون بیشتر از این خشک می شه.
  • وقتی رنگ میگو صورتی و مات شد و گوشتش هم جمع شد و شکل C گرفت، معلوم می شه پخته؛ توجه داشته باشید، اگر میگوها شکل O پیدا کردن، یعنی بیش از حد پخته شدن.
  • در صورت تمایل، در یک دقیقه پایانی پخت، کمی کره یا سس سیر و لیمو روی میگو گریل شده بریزید تا براق تر و معطرتر بشه.
  • بعد از پخت، میگو رو 1 تا 2 دقیقه استراحت بدید تا آب میان بافتی میگو ثابت بشه و موقع خوردن آبدار باشه.
  • اگر خواستید میگوها رو دوباره گرم کنید، این کار رو خیلی کوتاه و با حرارت کم انجام بدید تا خشک و سفت نشن.

فوت و فن های خوشمزه شدن میگو گریل شده

از کجا بفهمیم میگو کاملا پخته؟

وقتی رنگ میگو صورتی و مات شد و شکلش حالت C پیدا کرد، یعنی کاملا پخته. اگر زیادی جمع شد و تقریبا شکل O به خودش گرفت، معلوم می شه بیش از حد پخته شده.

می تونیم میگو رو بدون ماریناد هم گریل کنیم؟

بله، می تونید فقط کمی روغن، نمک و فلفل بزنید و همون طور گریل کنید؛ اما ماریناد باعث می شه میگو خوش عطرتر بشه و بافتش هم خشک نشه.

میگو توی فر بهتر گریل می شه یا توی هواپز یا تابه؟

هر سه روش خوبه؛ ولی هواپز سریع تره و طلایی ترش می کنه. توی فر یکنواخت تر می پزه. داخل تابه هم طعم دودی می گیره و برشته تر می شه.

می تونیم از میگو یخ زده استفاده کنیم؟

بله، فقط باید بذارید آروم یخش باز بشه. هرگز میگو رو با آب گرم یخ زدایی نکنید؛ وگرنه بافت میگو خراب می شه.

میگوها رو چقدر باید توی ماریناد اسیدی (با آبلیمو) نگه داریم؟

حداکثر 30 دقیقه. اگه بیشتر بمونه، میگو سفت و لاستیکی می شه.

چرا گاهی اوقات میگو آب می ندازه و برشته نمی شه؟

احتمالا میگوها رو روی هم ریختید؛ شاید هم فر به مقدار کافی داغ نبوده؛ یا ممکنه سس زیادی بهش زده باشید.

چطوری بفهمیم میگو فاسد شده؟

اگه بوی تندی داشته باشه و بافتش لزج شده باشه، معلوم می شه خراب شده. میگوی خوب بوی ملایم دریایی داره و گوشتش سفته و جمع نمی شه.

چطوری میگو رو دوباره گرم کنیم که خشک نشه؟

خیلی کوتاه، مثلا 30 تا 60 ثانیه روی حرارت ملایم یا توی فر با دمای پایین بذارید. بیشتر از این خشک و سفت می شه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 28 آبان 1404 بروزرسانی: 28 آبان 1404 گردآورنده: isibcase.ir شناسه مطلب: 2465

به "3 طرز تهیه میگو گریل ، 20 نکته آب ننداختن، سفت و لاستیکی نشدن میگو گریل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 طرز تهیه میگو گریل ، 20 نکته آب ننداختن، سفت و لاستیکی نشدن میگو گریل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید